LŠ (E) - Atletiko potvrdio prvo mesto, Seltiku utešna pobeda

Autor: Darko Mitrović
sreda 13.12.2023.
22:56
Izvor: Sportske.net

Nije bilo iznenađenja u Madridu, a Seltik je u Glazgovu stigao do prve pobede.

EPA-EFE/JUANJO MARTIN
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Povezane vesti

Atletiko - Lacio 2:0

U Grupi E je takmičarski značaj imala samo utakmica na madridskom ''Metropolitanu'', gde su Atletiko i Lacio vodili borbu za prvo mesto u grupi. Uoči ovog kola, Madriđani su imali bod prednosti, bio im je dovoljan i remi, ali su pred svojim navijačima upisali još jednu pobedu i nedvosmisleno potvrdili da su najbolji tim u ovoj grupi.

Madriđani su odlično započeli utakmicu i već u šestom minutu igre su uspeli da povedu. Lino je najpre na levoj strani uspeo da iskontroliše loptu i odmah je prosledi u sredinu za Antoana Grizmana koji sa 11-12 metara šalje precizan udarac u mrežu - 1:0.

Atletiko je bio veoma blizu dupliranja prednosti u 38. minutu kada je Hermoso zatresao mrežu gostiju, ali taj gol posle provere u VAR sobi nije priznat zbog ofsajd pozicije, pa je na poluvreme domaći tim odneo minimalnu prednost.

Posle samo pet minuta igre u drugom poluvremenu, Atletiko je ipak stigao do drugog gola. Opet je VAR soba morala da proverava da li je bilo ofsajda, ali ovoga puta je bilo sve regularno, a gol je na dodavanje Depaja postigao Samjuel Lino, snažnim udarcem iskosa sa leve strane za 2:0.

Do kraja su ''jorgandžije'' rutinski zadržale stečenu prednost. 

Seltik - Fejenord 2:1

U Glazgovu utakmica za prestiž, ali i dodatnu zaradu koju donosi svaka pobeda u Ligi šampiona. Fejenord je ranije osigurao treće mesto i plasman u plej-of Lige Evrope, a Seltik je želeo da se večeras na što lepši način oprosti od evropske scene do sledeće godine.

Škotski tim je u 31. minutu iznudio jedanaesterac posle prekršaja Zerukija u svom kaznenom prostoru, a precizan sa bele tačke bio je Luis Palma za 1:0 u korist Seltika.

Taj rezultat je ostao na snazi sve do 82. minuta meča, kada je Himenez majstorski, pored četvorice protivničkih igrača uspeo da sa desne strane pošalje loptu do Minteha na suprotnoj, levoj, a fudbaler koji je početkom drugog poluvremena zamenio Paišaoa, preciznim udarcem šalje loptu u mrežu za izjednačenje na 1:1.

Izgledalo je da će se tim rezultatom i završiti ovaj meč, ali su domaći želeli pobedu i do nje su i došli na ulasku u nadoknadu vremena. Tada je O'Rili sa leve strane idealno centrirao u peterac za Lagerbilka kome nije bilo teško da tu loptu sprovede u mrežu i postavi konačnih 2:1.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke