LŠ (E i F) - Čelsi prejak za Milan, Real u 95. minutu do boda protiv Šahtjora!

Autor: Mladen Heleta
utorak 11.10.2022.
22:57
Izvor: Sportske.net

"Plavci" su klasa, šampion se izvukao u Varšavi.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Fudbaleri Čelsija upisali su izuzetno važnu pobedu u četvrtom kolu Lige šampiona, pošto su slavili protiv Milana u gostima rezultatom 2:0. Šahtjor zamalo priredio senzaciju protiv madridskog Reala u Varšavi. Na kraju 1:1, uz gol branioca titule u 95. minutu.

Grupa E:

Milan - Čelsi 0:2

Dinamo Zagreb - Salcburg 1:1

Tabela: Čelsi 7, Salcburg 6, Milan 4, Dinamo Zagreb 4. 

Derbi večeri trebalo je da se igra na stadionu "San Siro", ali to je bio derbi samo na papiru. Čelsi je drugi put u šest dana savladao Milan i pokazao koliko je velika trenutna razlika u kvalitetu između Premijer lige i Serije A. Šampion Italije nije imao nikakvu šansu u ovom dvomeču. Zaokruženo je i crno veče italijanskih klubova, pošto se Juventus ranije večeras proveo kao bos po trnju na gostovanju Makabiju iz Haife.

Odlučujući trenutak u Milanu desio se u 17. minutu. Maunt je bio u gol šansi u kaznenom prostoru Milana, Tomori ga je povukao sa leđa, a sudija Sibert pokazao na belu tačku i dao direktan crveni karton štoperu Milana i bivšem igraču Čelsija. Čini se prestrogo isključenje. Odgovornost je preuzeo Žoržinjo i matirao Tatarušanua sa penala, za 0:1 u 21. minutu.

Olivije Žiru je šest minuta kasnije propustio veliku šansu da postigne pogodak protiv svog nekadašnjeg kluba i donese Milanu izjednačenje. Tukao je glavom preko gola iz idealne pozicije. 

Kazna je stigla u 34. minutu. Bila je to sjajna akcija Kovačića i Maunta, ovaj drugi je pravovremeno uposlio Obamejanga, a Gabonac pogodio metu, za 0:2.

U nastavku je Čelsi očekivano oborio ritam, a Milan je u 59. minutu propustio priliku da se vrati. Leao je probio u svom stilu, proigrao Desta, a ovaj očajno šutirao u zicer poziciji i poslao loptu nebu pod oblake.

"Plavci" su ovim trijumfom na pragu osmine finala, praktično su izbrisali onaj poraz iz Zagreba na startu takmičenja. Milan će se sa preostala dva tima grčevito boriti za plasman u nokaut fazu. 

U Zagrebu su gosti iz Salcburga poveli u 12. minutu, kada je Sejvald preciznim udarcem prevario Livakovića. Izjednačio je Ljubičić, koji je u 40. minutu uhvatio jednu odbijenu loptu, uputio pravi projektil sa 18 metara, a lopta je na putu ka golu zakačila našeg Strahinju Pavlovića, koji je bio u padu, i završila u mreži

Austrijski prvak je u drugom poluvremenu imao inicijativu. Pretio je Okafor, a Sučić uzdrmao Dinamovu prečku u 74. minutu. U samom finišu je ipak Dinamo mogao do sva tri boda. Slobodan udarac je u 91. minutu izveo Bočkaj, prebacio "živi zid" i pogodio prečku.

Grupa F:

Šahtjor - Real Madrid 1:1

Seltik - Lajpcig 0:2

Tabela: Real Madrid 10, Lajpcig 6, Šahtjor 5, Seltik 1.

U Varšavi drama. Fudbaleri Šahtjora iz Donjecka i Reala odigrali su nerešeno 1:1, a aktuelnog prvaka Evrope su sekunde delile od prvog poraza u sezoni.

Real je stigao do izjednačenja u 95. minutu golom Ridigera na perfektan centaršut Tonija Krosa i tako nastavio niz bez poraza ove sezone. Utakmica je bila burna, trajala je 100 minuta, a strelac Ridiger je duel završio krvave glave, nakon sudara sa golmanom Trubinom prilikom postizanja pogotka.

Ukrajinci su poveli preko Oleksandra Zubkova na samom početku drugog poluvremena u 46. minutu, mogli su drugi put u tri godine da uzmu meru Realu, ali kada se sagleda ceo meč, oni trijumf nisu zaslužili i Real je zasluženo odneo bod, koji ga čvrsto drži na prvom mestu.

U drugom meču Lajpcig je slavio na teškom gostovanju protiv Seltika sa 2:0 i potpuno se vratio u igru nakon dva startna poraza. 

Golova nije bio do 75. minuta kada je Timo Verner doveo goste u vođstvo od 1:0. 

Devet minuta kasnije Lajpcig je udvostručio prednost preko Forsberga, na asistenciju Vernera. 

To je bilo dovoljno za  pobedu ''bikova'' i poziciju broj dva. Seltik je ostao na poslednjem mestu i bez šanse za osminu finala. 

Sledi velika borba Lajpciga i Šahtjora za nokaut fazu u preostala dva kola.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke