LŠ (E i F) - Čelsi razbio Milan, Real na brazilski pogon u predvorju osmine finala!

Autor: Milovan Longinov
sreda 05.10.2022.
22:54
Izvor: Sportske.net

Siguran Real, konačno Čelsi.

EPA-EFE/Isabel Infantes
EPA-EFE/Isabel Infantes

Povezane vesti

Fudbaleri Čelsija i Real Madrida upisali su važne pobede u trećem kolu Lige šampiona.

U derbiju večeri Čelsi je ugostio Milan i potpuno neočekivano lako slavio rezultatom 3:0, dok je Real Madrid pobedio Šahtjor rezultatom 2:1.

Grupa E: 

Čelsi - Milan 3:0
RB Salcburg - Dinamo Zagreb 1:0 

Čelsi je večeras bio pod pritiskom, jer je u prva dva kola osvojio samo bod, dok je Milan doputovao u London sa četiri, kao lider na tabeli.

Ipak, odnos snaga na terenu pokazao je da je Čelsi u ovom trenutku daleko bolji tim, jer je domaći tim potpuno nadigrao "rosonere". 

Čelsi je poveo u 24. minutu, nakon kornera, Fofana je bio na pravom mestu i pogodio za 1:0. Nažalost, već u 38. minutu Fofana je morao da napusti teren zbog povrede, a zamenio ga je Čaloba.

Čelsi je u drugom poluvremenu nastavio da melje, a u 56. minutu Džejms je pronašao Obamejanga u petercu, a Gabonac rutinski pogodio za 2:0.

Samo šest minuta kasnije, Džejms je ponovo u centru pažnje, ovaj put je on bio strelac, posle asistencije Sterlinga.

Milan nije bio prava pretnja večeras i Pioli će morati da smisli nešto bolje za revanš narednog utorka, jer je stanje na tabeli sada veoma neizvesno - Salcurg ima pet bodova, Milan i Čelsi po četiri, a Dinamo tri. 

Grupa F: 

Real Madrid - Šahtjor 2:1
RB Lajpcig - Seltik 3:1

Real Madrid je potvrdio da je apsolutni favorit u svojoj grupi, pošto je bez problema došao do treće pobede i jednom nogom je u osmini finala kao prvoplasirani tim.

Već u 13. minutu Rodrigo je pogodio za 1:0, da bi u 28. Brazilac proigrao svog sunarodnika Vinisijusa za 2:0, što je bila jedna od lepših akcija ove sezone u Ligi šampiona.

Šahtjor je uspeo da se vrati, Zubkov je u 39. minutu postigao efektan pogodak za 2:1, ali to je bilo sve.

Real je imao preko 30 šuteva ka golu, mogao je i ubedljivije da slavi, da je u finišu Benzema iskoristio čist zicer. Madriđani mirno putuju na revanš sa Ukrajincima za overu prvog mesta, jer sada imaju devet bodova, Šahtjor četiri, Lajpcig tri, a Seltik jedan.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke