LŠ (E i F) - Real krenuo sporo pa pokazao klasu, Šahtjor ubedljiv, podela bodova u Salcburgu!

Autor: Nemanja Veljković
utorak 06.09.2022.
23:08
Izvor: Sportske.net

Real pobedom krenuo u odbranu titule.

modric
modric

Povezane vesti

Fudbaleri Real Madrida pobedom su započeli odbranu titule u Ligi šampiona. Oni su u Glazgovu savladali domaći Seltik sa 3:0 u okviru Grupe F.

Seltik je otpor pružio samo u prvih 45 minuta. Meč je obeležio Benzema koji je zbog povrede napustio teren posle pola sata igre, kao i pogodak Edena Azara.

Posle uvodnog ispitivanja snaga, domaći tim preuzeo je inicijativu i počeo da pravi pritisak na protivničkoj polovini. Igrao se 21. minut kada je Mekgregor raspalio po lopti koja pogađa stativu. Šut je bio toliko jak da je Kurtoa je loptu samo ispratio pogledom.

U 29. minutu Real odgovara preko Valverdea. Urugvajac je uputio jak šut, ali je lopta prošla tik pored stative.

Posle pola sata igre Anćeloti je bio primoran da izvrši izmenu pošto je zbog povrede teren napustio Karim Benzema. Umeso Francuza u igru je ušao Eden Azar.

U 43. minutu Real je imao veliku šansu kada je Vinisijus imao jedan na jedan sa Hartom, ali je je engleski golman izašao kao pobednik.

Na poluvremenu nije bilo golova.

Već u drugom minutu nastavka meča Seltik je imao veliku priliku, ali se Maeda nije snašao u šesnaestercu Reala i slabo šutirao u dobro postavljenog Kurtou. 

U 56. minutu Real je uspeo da probije odbranu Seltika i postigne prvi gol na meču. Valverde je prošao po desnoj strani, sjajno asistirao Vinisijusu koji je uspeo da zatrese mrežu

Samo tri minuta kasnije Madriđani opet tresu mrežu Seltika. Gol je delo mađioničara Luke Modrića

U 77. minutu Real je overio pobedu, a strelac je bio Eden Azar posle asistencije Karvahala za konačnih 3:0. Inače gol je uledio posle neverovatna 34 dodavanja u 96 sekundi!

U drugoj utakmici Grupe F Šahtjor iz Donjecka savladao je u gotima ekipu Lajpciga sa 4:1.

Ukrajinski tim poveo je u 16. minutu golom Marjana Šveda. U drugom poluvremenu Lajpcig poravnava rezultat u 57. minutu preko Simakana.

Ipak, samo minut kasnije Šved postiže svoj drugi pogodak i vraća prednost Šahtjoru. Pitanje pobednika rešeno je u 76. minutu  kada je Mudrik zatresao mrežu za 3:1. Pet minuta pre kraja Šahtjor dolazi i do četvrtog pogotka a strelac je bio Traore.

U drugom meču grupe E između Salcburga i Milana nije bilo pobednika 1:1.

U startnoj postavi austrijskog šampiona našao se reprezentativac Srbije Strahinja Pavlović.

Salcburg je prvi stigao do vođstva u 28. minutu preko napadača Noe Okafora. Milan je uzvratio pet minuta pre kraja poluvremena, a strelac za izjednačenje bio je Aleksis Salemakers.

U prvom meču ove grupe Dinamo iz Zagreba savladao je Čelsi kod kuće sa 1:0.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke