LŠ (E i F) - "Svrake" očitale lekciju Pari Sen Žermenu, Laciju bodovi u Škotskoj!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 04.10.2023.
23:01
Izvor: Sportske.net

Velike pobede Njukasla i Lacija, remi u Dortmundu.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Grupa E

Atletiko - Fejenord 3:2
Seltik - Lacio 1:2

Školska akcija Seltika u 12. minutu, od odbrane je sve krenulo, potom je izrađena sredina terena Lacija, na kraju - Furuhaši fenomenalno rešava situaciju 1 na 1 sa golmanom protivnika.

Lacio je bio taj koji je preuzeo terensku inicijativu, a do izjednačenja je stigao u 29. minutu utakmice. 

Posle jednog kornera sa desne strane napada, Vesino se dobro snašao, šutirao glavom, lopta je prešla gol-liniju.

Činilo se da je remi najrealniji ishod, Seltik jeste imao inicijativu, ali bez nekih ozbiljnih šansi. Ipak, postiže domaćin gol u 81. minutu preko Palme, ali je on poništen zbog opravdano dosuđenog ofsajda. 

I onda, kada su svi praktično videli remi, pitao se Pedro, koji je u šestom minutu nadoknade pogodio za 1:2! Verovali ili ne, pogodio je glavom.

Grupa F

Njukasl - PSŽ 4:1
Borusija - Milan 0:0

Već posle 17 minuta igre Njukasl je poveo protiv rivala koji je na papiru dosta skuplji. 

Markinjoš je napravio amatersku grešku, loše ispucavanje lopte, odmah je Isak pokušao da ugrozi gol, Donaruma je odbio na nogu Almirona koji pogađa za 1:0.

Čekali smo na naredni gol do 39. minuta. Njukasl je bio daleko bolji rival u prvom poluvremenu, a to je krunisao drugim golom. Posle opsade gola Donarume, Bruno Gimaraeš centrira za Burna koji glavom uspeva da postigne gol iako se mreža nije zatresla, italijanski golman je izvadio loptu koja je prešla gol liniju. 

Očajnu igru Pari Sen Žermena, delom i zaslugama Njukasla koji je igrao fenomenalno, zapečatio je Šon Longstaf posle fantastične akcije "svraka", Tripijeu se piše asistencija. Igrao se tek 50. minut. 

Digao se šampion Francuske iz nokdauna, samo šest minuta nakon trećeg gola domaćina stigli su do svog prvog gola, bilo je to malo remek delo Lukasa Ernandeza koji se prikrao iza leđa odbrane protivnika, nije bio u ofsajdu, uspeo je da pogodio glavom nakon što je dobio odličan pas od strane Zaire-Emerija.

Utihnula je igra i jednih i drugih nakon tog gola, Njukasl je na kraju sasvim zasluženo upisao tri boda, a stigli su u nadoknadi i do četvrtog gola preko Fabijana Šara. 

U duelu Borusije i Milana golova nije bilo, ali daleko od toga da nije bilo ni šansi.

Milan je bio nešto opasniji na ovom meču, ali je realizacija bila na slabom nivou, baš kao i kod domaćina. 

Na kraju, verovatno najrealniji rezultat. 
 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke