LŠ (E i G): Fati za Kuna i Barsinu bitku sa Benfikom, svemogući Leva, asistirao i Nojer! Lil za potpuno ludilo

Autor: Nemanja Janošev
utorak 02.11.2021.
22:56
Izvor: Sportske.net

Veče koje je definitivno obeležio Robert Levandovski.

EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO
EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone savladali su Dinamo u Kijevu minimalnim rezultatom u okviru 5. kola grupne faze Lige Evrope.

Druga uzastopna pobeda nad ekipom Mirčee Lučeskua čuva nadu Kataloncima za prolaskom u nokaut fazu takmičenja, ali neće im biti nimalo lako jer u naredna dva duela imaju zahuktali Bajern i najvećeg rivala u tom pohodu - Benfiku!

Bila je to nova mukotrpna partija Barselone. U prošlosti je bilo utakmica kada ih nije išlo, ali su makar kreirali šanse, bivali konkretni, pa pucali u odbrani. Ove večeri u Kijevu, ponovo su pokazali premalo.

Nedostajalo je kreativnosti i odabira pravih rešenja, dok je Dinamo svoje šanse tražio, baš kao i u Španiji, preko kontranapada. Poneki od njih bivali su opasni za Mark-Andrea Ter Štegena kada su pokušavali Šaparenko, povremeno i Cigankov svojim prodorima, ali uzalud.

Slamku spasa u utakmici gde su izgledali nesnađeno pokušali su da pronađu u 63. minutu kada je dosuđen penal nakon prekršaja nad Ansu Fatijem. Tomas Kedzoira je podmetnio svoju nogu ispred Fatijeve, ovaj ga je šutnuo i pao kao pokošen. Isprva je izgledalo da je u pitanju osnovani jedanaseterac, ali snimak je pokazao drugačije, što je mogao da vidi i Ovidiju Hacegan, pa je preinačio svoju odluku.

Nedugo zatim, Fati je ipak poneo status heroja. Igrao se 70. minut kada je Oskar Mingeza sa desne strane poslao centaršut u kazneni prostor za Dembelea, Šaparenko je uklizao tako da promeni smer lopti, ali upravo je na taj način nesvesno, a opet perfektno asisteirao Fatiju čiji volej nije mogao da brani Buščan. Napadač Barse je svoj pogodak posvetio Serhiju Agueru proslavivši u njegovom stilu.


Mogao je Verbić da se proslavi u situaciji kada je lepo gađao gol u 82. minutu, ali je tu nameru prozreo Ter Štegen lepom paradom.

Bajernu nije smetalo to što su ubedljivo prvi u grupi "E" i što su Benfiku već isprašili u minuloj utakmici. Rešili su to da učine još jednom, a kada tako nešto naume, izuzetno je teško sprečiti ih u tome. Levandovski je "načeo" Portugalce nakon što je gostima gol bio poništen zbog ofsajda, a onda je zabavu najavio Serž Gnabri svojom "štiklom". 



Morato je umanjio u 38. minutu, ali je Liroj Sane nastavio da igra u sjajnoj formi pod Julijanom Nagelsmanom. Otključao je Nemac bivšeg igrača Sitija i ovaj mu to rado uzvraća. Još jednom je uspeo Levanovski da se upiše do kraja, iako je prethodno promašio penal. Da se i on nalazi u ekstremno dobroj formi, potvrdio je Darvin Nunjez svojim pogotkom u 74. minutu popravivši gol-razliku svog tima, što može biti od velikog značaja u nastavku borbe za nokaut fazu. S obzirom na to da ga je promašeni penal omeo da ranije dođe do het-trika, on je odlučio da se pomuči do tog podviga i to nakon asistencije ni manje ni više nego Manuela Nojera za konačnih 5:2!


Standings provided by SofaScore LiveScore

Lil je u završnici prvog poluvremena i početkom drugog uspeo da baci Sevilju na dno tabele golovima Džonatana Dejvisa sa penala i Ikonea posle asistencije odličnog Zekija Čelika. A, sve je tako dobro krenulo po Sevilju kada je Okampos omogućio domaćinu da povede. Ostalo je 2:1 za francuskog šampiona i njihove šanse o nastavku Lige šampiona su i te kako žive.

Tako se "krkljanac" u grupi "G" nastavio. Lil je skočio na drugo mesto ispred Volfsburga, koji ima identičan broj bodova, dok je Sevilja na "ničijoj zemlji".

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke