LŠ (E i G) - Milan protutnjao kroz Zagreb ka osmini finala, Siti i Dortmund "nulom" zajedno prošli!

Autor: Milovan Longinov
utorak 25.10.2022.
22:52
Izvor: Sportske.net

Sada je sve jasnije.

EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

U preostala dva meča u grupama E i G, Milan je pobedio Dinamo u Zagrebu rezultatom 4:0 i napravio veliki korak ka osmini finala, gde su se zajedno plasirali Borusija Dortmund i Mančester siti remijem rezultatom 0:0.

Grupa E: 

RB Salcburg - Čelsi 1:2
Dinamo Zagreb - Milan 0:4

Nakon što je Čelsi ranije danas pobedio RB Salcburg kao gost, Milan je u Zagrebu pobedio Dinamo rezultatom 3:0 i tako napravio veliki korak ka osmini finala.

Milan sada ima sedam bodova, jedan više od Salcburga i upravo se ove dve ekipe i sastaju u poslednjem kolu na "San Siru" u odlučujućem meču. 

Milan je poveo u 39. minutu kada je Tonali izveo prekid, a na pravom mestu bio Gabia za 0:1.

U drugom poluvremenu, Dinamo nije imao snage da se vrati u meč. U 49. minutu Rafael Leao je iskoristio lošu reakciju odbrane Zagrepčana za 0:2, da bi u 59. minutu Žiru iz penala stavio tačku na ovaj meč.

U 69. minutu Ljubičić je nespretnom reakcijom postigao autogol za ogromnih 0:4.

Milan je do kraja sačuvao prednost i tako osvojio ključne bodove, pa mu je sada u poslednjem kolu dovoljan bod protiv Salcburga na  svom terenu za prolaz dalje. 

Grupa G: 

Sevilja - Kopenhagen 3:0
Borusija Dortmund - Mančester siti 0:0

Pep Gvardiola je odlučio da odmori De Brujnea i Bernarda Silvu, dok je Erling Haland izašao na poluvremenu, kako se slučajno ne bi povredio. 

Siti je dominirao i imao više šansi, a najbolju je propustio Rijad Marez. Alžirac je u 58. minutu iznudio penal, ali je i preuzeo odgovornost i loše šutirao, Kobel je pročitao njegov udarac. 

Nakon toga, dobru šansu imao je Alvarez,  ali promene rezultata nije bilo.

Ovim remijem, Siti i Dortmund su zajedno prošli u osminu finala, Englezi sa 11, a Nemci sa osam bodova, Sevilja ima pet i lošiji međusobni od Borusije. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke