LŠ (E i H): Barsa će da strepi posle revije promašaja, Birmina asistencija poništena i Čelsijeva rutina

Autor: Nemanja Janošev
utorak 23.11.2021.
22:54
Izvor: Sportske.net

Dramatično je bilo u Barseloni, gde je mnogo toga moglo biti rešeno, ali će poslednje kolo biti uzbudljivo.

EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA
EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone nisu uspeli da savladaju Benfiku odigravši pred svojim navijačima meč bez golova u okviru 5. runde grupne faze Lige šampiona.

Odličan duel pred oko 43.000 gledalaca na "Kamp nou" koji je mogao da donese nekoliko golova, a nije doneo nijedan... Barselona je bila tim sa većim posedom, kontrolom igre i konstantnim napadima, ali lopta nije htela u gol što zbog sjajnog Vlahodimosa, što zbog konstrukcije...

Upravo se kontrukcija zatresla posle Demirovog pokušaja kada je pogodio sam rogalj gola, Đordi Alba je imao sjajnu priliku, a u drugom poluvremenu izrodila se šansa i za Frenkija de Jonga čiji je nekarakterističan pokušaj krajnjim naporom zaustavio Vlahodimos.

Željan fudbala bio je Usman Dembele, koji je šansu od Ćavija dobio u drugom delu igre. Nekoliko solidnih prodora, pasova i centaršuteva, pokazuje znake života... Barselona je u 84. minutu postigla pogodak i to vrlo efektan. Utrčao je na ovom meču odlični Arauho iz drugog plana i zatresao mrežu, ali posle kratkotrajnog slavlja dosuđen je ofsajd. 

Meč će ostati upamćen i po poništenom pogotku Nikolasa Otamendija. Bio je to korner, lopta je imala izlaznu putanju, a Argentinac je u nastavku akcije postigao predivan gol. Ipak, sudije su konstatovale da je lopta napustila granice igrališta, a nijedan snimak to nije utvrdio...

Da sve bude kažnjeno i gotovo, mogao je da učini Haris Seferović. On i Darvin Nunjez su imali kontru dva na jedan, a Švajcarac nije iskoristio čist zicer da svom timu donese kartu za nokaut fazu.

Barsa u narednom kolu ide neprikosnovenom Bajernu koji igra u petoj brzini uprkos tome što su izborili plasman dalje. Dakle, poraz Katalonaca u Minhenu i trijumf Benfike u Lisabonu znači i eliminaciju slavnog španskog tima u Ligu Evrope!

Standings provided by SofaScore LiveScore

Fudbaleri Čelsija rutinirali su Juventus na svom "Stamford bridžu" sa 4:0 i tako ih preskočili na čeonom mestu na tabeli zbog bolje gol-razlike. 

Četiri gola, četiri različita strelca - Čaloba, Džejms, Hadson-Odoi i Verner za potpuni potom "stare dame" čija se odbrana posle dupliranja prednosti londonskog tima raspala.

Da je pokušaj Alvara Morate pri rezultatu 1:0 ušao u mrežu, odnosno da se nije isprečio maestralni Tijago Silva, pitanje je šta bi se dogodilo, ali nesumnjivo, "plavci" su bili mnogo bolji tim.

Ekipa Malmea odigrala je nerešeno protiv Zenita na svom terenu 1:1.

Momenat odluke kreirao je srpski fudbaler Veljko Birmančević čija lopta je pronašla iskusnog Sorena Rajksa za finu egzekuciju. Imao je Zenit priliku za poravnanje, ali je Artjom Dzjuba promašio penal u 52. minutu. Potom su ostali sa igračem manje, ali uprkos svemu, novi jedanaesterac i ovog puta drugi izvođač. Rakitski je pogodio i praktično odveo svoj tim u Ligu Evrope.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke