LŠ (E i H) - Barselona vodila, pa strepela posle asistencije Azarova, Himenez presudio Laciju!

Autor: Ivan Cvetković
sreda 25.10.2023.
20:44
Izvor: Sportske.net

U terminu od 18.45 večeras su odigrane dve utakmice trećeg kola grupne faze Lige šampiona.

EPA-EFE/Enric Fontcuberta
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

U okviru grupe E, fudbaleri Fejenorda savladali su u Roterdamu tim Lacija sa 3:1.

Holandska ekipa odigrala je sjajno prvo poluvreme protiv izabranika Mauricija Sarija od kojih se na De Kajpu očekivao jači otpor.

Domaćin je mrežu rivala zatresao već u 25. minutu, ali gol Himeneza bio je poništen zbog ofsajda posle pregledanog VAR snimka.

Spasa od reprezentativca Meksika, pak, nije bilo šest minuta kasnije kada je unutar kaznenog prostora primio loptu Vifera i preciznim udarcem savlado donji desni ugao Provedela.

Fejenord je na odmor otišao sa dva gola prednost jer je u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena Ramiz Zeruki udvostručio prednost domaće ekipe.

Pokušao je Sari da razdrma svoju ekipu izmenama, ali to nije išlo po planu, a raspoloženi Himenez pogodio je i u 74. minutu kada je iskoristio odbitak posle odbrane golmana Lacija i savladao ga.

Konačan rezultat i utešni pogodak za goste postigao je Pedro sa penala u 83. minutu.

Barselona je u grupi H imala nešto složeniji posao jer je na domaćem terenu savladala Šahtjor iz Donjecka sa 2:1.

Činilo se da će Ćavijevi puleni posle prvih 45 minuta imati veoma lak zadatak, naročito posle dva brza gola u prvom poluvremenu.

"Blaugrana" je od samog početka uspostavila terensku inicijativu i pretila preko Lopeza koji je pogodio stativu, kasnije i Kansela, da bi u 28. minutu Feran Tores uspeo da postigne pogodak posle dodavanja Lopeza.

Isprva je sudija Kruzlijak signalizirao ofsajd, ali je posle VAR asistencije preinačio svoju odluku i priznao pogodak.

Osam minuta kasnije, Feran Tores i Fermin Lopez su zamenili uloge, pa je ovoga puta 20-godišnjak iz Barsine škole bio taj koji je zatresao mrežu Riznika.

Šahtjor je u drugo poluvreme ušao dosta konkretnije, što je rezultovalo golom Georgija Sudakova u 62. minutu posle lepe asistencije bivšeg fudbalera Crvene zvezde Iraklija Azarovija.

Uzvratila je Barsa stativom Lopeza, da bi na drugoj strani veliku priliku propustio Stepanenko, te se rezultat do kraja meča nije menjao.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke