LŠ: Englezi na visini zadatka, moćni Ajaks i Portugalci, Milan i Barsa razočarali

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 08.12.2021.
23:17
Izvor: Sportske.net

Nemci i Španci mogli više.

EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND
EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

Povezane vesti

Stavljanje zavese na grupnu fazu Lige šampiona prilika je da napravimo presek po pitanju toga koliko su ostvareni rezultati bili iznad ili ispod očekivanja u odnosu na početak sezone.

U grupi A deluje da je i najrealniji poredak stvari jer teško da je iko u Red Bul Lajpcigu i Klub Brižu mogao da očekuje da će zauzeti prva dva mesta pored Mančester sitija i PSŽ-a.

Kada je reč o grupi B, definitivno da je mogao više Milan, koji se posle osam godina ponovo zaigrao u Ligi šampiona.

"Rosoneri" su u sinoć odigrali očajno protiv Liverpula i zasluženo završili evropsku odiseju ove sezone. Zasluženo dalje idu Liverpul i madridski Atletiko, dok će Porto morati da se zadovolji Ligom Evrope.

U grupi C Ajaks je "oduvao" sve i uz Liverpul i Bajern postao jedini tim koji je sa maksimalnim učinkom otišao dalje. Sporting je imao izvanrednu jesen u Ligi šampiona, dok blago razočarenje predstavlja Borusija iz Dortmunda koja je završila kao treća, dok se Bešiktaš najviše razočarao završivši grupu bez bodova.

Grupa D je prošla bez većih iznenađenja, dok je u grupi E najviše razočarala Barselona, dok je pozitivno iznenadil Benfika, koja će uz Sporting zaokružiti lisabonsku rapsodiju u Ligi šampiona.

Blago iznenađenje u grupi F predstavljao bi odlazak Atalante u Ligu Evrope, ali će to biti jasnije nakon završetka utakmice protiv Viljareala koja se igra u četvrtka.

U grupi G najviše je podbacila Sevilja, dok u grupi H nije bilo većih iznenađenja.

Gledano po ligama, najbolje su prošli Englezi kod kojih su svi timovi prošli dalje, kao i u slučaju Francuza gde su PSŽ i Lil bili na visini zadatka.

Kod Italijana je podbacio Milan, kod Španaca Sevilja i Barselona, a kod Nemaca Borusija Dortmund i Red Bul Lajpcig, ali se njima ne može zameriti imajući u vidu jaku grupu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke