LŠ (F) - Milan razočarao na "Parku prinčeva", Borusiji bodovi u Engleskoj!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 25.10.2023.
22:56
Izvor: Sportske.net

Velike pobede Francuza i Nemaca.

EPA-EFE/MOHAMMED BADRA
EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Povezane vesti

U derbiju današnjeg dana, ekipa Pari Sen Žermena je nanela poraz Milanu i to veoma težak, bilo je 3:0. 

Veoma agresivno i na jednoj i na drugoj strani od starta, tri žuta kartona smo videli u prvih 20 minuta susreta, šansi praktično da nije ni bilo u prvih pola sata duela, iako je PSŽ držao loptu u svom posedu. 

I onda konačno gol, u 32. minutu utakmice Zaire-Emeri je bio taj koji je uspeo da se izbori za prostor, dodao do Mbapea koji je potom sve sam napravio, šutirao po zemlji i golman gostiju se nije pomerio - 1:0. 

Kao da smo se nakon tog gola vratili u stari ritam, onaj sporiji, što je ovoga puta više odgovaralo ekipi Pari Sen Žermena. 

Mirisalo je na gol domaćina i postigli su ga u 48. minutu preko Demmbelea, ali je taj gol poništen zbog faula još u začetku akcije.

Ipak, uspeo je PSŽ da stigne do velike prednosti u 53. minutu. Izrađena akcija posle kornera, domaći su uhvatili goste na spavanju, na kraju Randal Kolo Muani na pravom mestu i sa par metara dočekuje odbitak od golmana za 2:0.

Mogao je Milan do gola tokom drugog poluvremena, videli smo sjajnu kontru Pulišića nakon čega je poslao tešku loptu Žiruu.

Domaći su zapečatili sudbinu gostiju u 89. minutu, Kang-In Li je bio začetnik akcije, na kraju je sve lepo ispratio i rutinski savladao golmana Manjana.

U drugom meču ove grupe Borusija je dokazala da su je mnogi bez razloga prerano otpisali, stigli su do velike pobede na "Sent Džejms parku", bilo je 0:1. 

Gosti su bili ozbiljniji rival danas, došli su da se nadmeću i bilo je trenutaka u ovom susretu kada su imali potpunu kontrolu protiv rivala od kog se očekivalo dosta više. 

Njukasl je bio slab, posebno u prvom poluvremenu kada nisu uspeli da stignu do ozbiljne šanse. 

Ključan u akciji kod gola gostiju bio je Šloterbek, prvo je oduzeo loptu još na svojoj polovini, ispratio je akciju, dobio loptu i asistirao Nmeči za 0:1.

Igrao se 45. minut. 

Ispostavilo se da je to bio jedini gol na ovoj utakmici, na kraju gosti stižu do tri boda i situacija se maksimalno komplikuje u ovoj grupi. 

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke