LŠ (G i H) - PSŽ na Mbapeov pogon srušio Juve, Haland zgromio i Sevilju!

Autor: Milovan Longinov
utorak 06.09.2022.
22:53
Izvor: Sportske.net

Uzbudljivo veče u grupama G i H.

EPA-EFE/Yoan Valat
EPA-EFE/Yoan Valat

Povezane vesti

Večeras su odigrane i prve utakmice u grupama G i H Lige šampiona, PSŽ je pobedio Juventus rezultatom 2:1, Siti je razbio Sevilju, dok je Benfika rutinski pobedila Makabi Haifu - 2:0. Ranije danas je Borusija pobedila Kopenhagen sa 3:0.

Grupa G: 

Sevilja - Mančester siti 0:4
Borusija Dortmund - Kopenhagen 2:0 

Mančester siti je na krilima Erlinga Halanda koji je postigao dva gola pobedio Sevilju u gostima rezultatom 4:0. 

Pep Gvardiola nije mogao da računa večeras na Kajla Vokera i Džona Stounsa, što je bila prilika da debituju novajlije Akanđi i Serhio Gomez. 

Siti je dominirao od početka utakmice, a poveo je čim je prvi put ozbiljnije probio bedem Sevilje. U 20. minutu De Brujne je pobegao po desnom boku, vratio oštru loptu kroz peterac, a tamo je opet na drugoj stativi sačekao Haland za 0:1.

Sevilja nije uspela ozbiljnije da pripreti, osim preko Papua Gomeza i Akunje, ali promene rezultata nije bilo. 

Sve je bilo gotovo u 58. minutu kada je Kanselo proigrao Fodena, a ovaj našao prostor i pogodio sam ugao za 0:2.

U 67. minutu Haland je pokupio otpadak posle Fodenovog udarca za ogromnih 0:3, nakon čega je Norvežanin izašao odmah iz igre da odmori za derbi sa Totenhemom u subotu. Pep je takođe odlučio da izvede i De Brujnea, Fodena i Rodrija jer je sve bilo gotovo...

U nadoknadi vremena Kanselo je upisao još jednu asistenciju, a Ruben Dijaš pogodio za končanih 0:4. 

Grupa H: 

PSŽ - Juventus 2:1
Benfika - Makabi Haifa 2:0

PSŽ je na brzaka slomio otpor Juventusa, u petom minutu Nejmar je kao na tacni proigrao Mbapea, koji uhvatio volej za 1:0.

U 22. minutu posle nove prelepe akcije, ovaj put po desnoj strani, Mbape i Hakimi su odigrali dupli pas, Francuz je ponovo volej udarcem pogodio za 2:0.

Juventus je bio praktično bezopasan, samo jednu dobru akciju izveli su Vlahović i Kostić u prvom delu, lopta je na kraju došla do Milika koji nije uspeo da ozbiljnije ugrozi Donarumu. 

PSŽ je kontrolisao utakmicu i na startu  drugog dela, iako je Kostić uputio prvi udarac u okvir gola, doduše, pravo u ruke Donarume. 

Da u 51. minutu Mbape nije bio sebičan, PSŽ je mogao lako da ima tri gola prednoti. Mesi je izbacio Francuza na desnom boku, a Mbape je umesto da proigra usamljenog Nejmara na drugoj stativi, odlučio da zategne iz teške situacije i promaši čitav gol.

Kazna je usledila samo dva minuta kasnije, Kostić je iz skraćenog kornera pogodio MekKenija u "trepavicu", ovaj je glavom smanjio na 2:1.

Taj pogodak je podigao Juve i poremetio PSŽ i u 55. minutu umalo je bilo 2:2. Vlahović je  glavom gađao sa pet metara, Donaruma je odlično intervenisao i sačuvao svoj gol.  

Do kraja nije bilo promene rezultata, PSŽ je slavio, iako je Juve posle datog gola mogao da dođe i do remija...

U drugom meču ove grupe, Benfika je pobedila Makabi iz Haife rezultatom 2:0.

Benfika je otpor Makabija slomila u drugom poluvremenu, a najzaslužniji je bio Aleks Grimaldo.

Prvo je asistirao Rafa Silvi za 1:0, a potom i pogodio za 2:0 i to pogledajte kako. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke