LŠ (G i H): Sevilja nije zaboravila da igra, bod u Dortmundu, PSŽ ne ume bez Mesija!

Autor: Milovan Longinov
utorak 11.10.2022.
22:54
Izvor: Sportske.net

Neočekivani rezultati...

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

U preostala dva meča u grupama G i H ponovo smo videli iznenađujuće rezultate - PSŽ i Benfika su remizirali 1:1, baš kao i Dortmund i Sevilja - 1:1. 

Grupa G: 

Dortmund - Sevilja 1:1
Kopenhagen - Mančester siti 0:0

Nakon što je Dortmund u gostima razbio Sevilju rezultatom 4:1 i uručio otkaz Hulenu Lopetegiju, večeras je protiv ekipe Horhea Sampaolija bila druga priča. 

Sevilja je pokazala da i dalje ume da igra fudbal i da bude čvrsta i neugodna, naročito iz prekida, posle kog je i povela. U 18. minutu Rakitić je izveo prekid, a Niansu bio najviši u skoku za 0:1.

Ipak, čudesni Džud Belingem je nastavio sa svojim blistavim partijama ove sezone u Ligi šampiona, pošto je postigao već svoj četvrti pogodak. 

U 35. minutu je započeo akciju, lopta je došla na desni bok do Menijea koji ga je pronašao, a Belingem savladao Bonoa za 1:1.

Belingem je imao ubrzo još jednu šansu, u 41. minutu je gađao pored gola.

Drugo poluvreme nije bilo preterano uzbudljivo, u 67. minutu  Lamela je imao solidan pokušaj, ali je golman Kobel bio na mestu. 

Dortmund je imao još jednu šansu posle kornera, Humels je bio blizu, ali neprecizan. 

Ovim remijem najviše je profitirao Siti koji je zadržao tri boda prednosti u odnosu na Dortmund, dok Sevilja i Kopenhagen imaju po dva boda i nastavljaju bitku za LE. 

Grupa H: 

PSŽ - Benfika 1:1
Makabi Haifa - Juventus 2:0 

PSŽ je u prilično burnom danu zbog sage oko Kilijana Mbapea, ugostio Benfiku koja je opet pokazala da je odlična ekipa.

U igri Parižana osetio se izostanak Lionela Mesija i bilo je jasno da Pablo Sarabija ne može da ga zameni u startnoj postavi. PSŽ je teško dolazio do opasne zone, ali je u jednoj situaciji Huan Bernat pobegao čuvaru i naterao da ga obori i napravi penal. 

U 40. minutu odgovornost je preuzeo Kilijan Mbape koji je pogodio za 1:0.

Ipak, Benfika se u nastavku nije predavala i na isteku sata uspela je da izjednači. Verati je zakasnio da ukrade loptu Rafu Silva, oborio ga, a sudija pokazao na penal.

Žoao Mario je bio još sigurniji od Mbapea, raspalio je po lopti za 1:1.

Iako se očekivala žešća reakcija Parižana, bez Mesija, nedostajala je konekcija između Nejmara i Mbapea, pa je ušao i Ekitike umesto Sarabije. 

U finišu je Benfika možda čak mogla i do preokreta i to preko Julijana Drakslera, koji je napustio PSŽ, Nemac je bio veoma blizu pogotka, ali je izblokiran u poslednjem trenutku.

PSŽ i Benfika su ostali na deobi prvog mesta sa po osam bodova i nastaviće bitku za lidersku poziciju, dok je Juventus ostao na tri boda i u narednom kolu gostuje u Lisabonu što bi moglo da odredi sudbinu ove grupe.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke