LŠ (G i H) - Sramni Juve na pragu eliminacije, Sitiju dovoljan i bod sa desetoricom!

Autor: Milovan Longinov
utorak 11.10.2022.
20:41
Izvor: Sportske.net

Uzbudljiva uvertira u večerašnji program.

EPA-EFE/ABIR SULTAN
EPA-EFE/ABIR SULTAN

Povezane vesti

Fudbaleri Makabija iz Haife pobedili su na svom stadionu ekipu Juventusa rezultatom 2:0, dok je Mančester siti remizirao u gostima sa Kopenhagenom - 0:0.

U grupi H, Makabi je kao potpuni autsajder ugostio Juventus, nakon što je "stara dama" prošle nedelje slavila rezultatom 3:1, ali se tim iz Haife večeras revanširao - 2:0. 

Makabi je u potpunosti nadigrao Juventus, posebno u prvom poluvremenu kada je postigao i oba gola.

Heroj utakmice bio je Acli, dvostruki strelac u sedmom i u 42. minutu. 

Makabi je prvu šansu imao u četvrtom minutu, kada Šćešnji odbranio udarac Pjeroa, ali Poljak ništa nije mogao u sedmom kada je Acli iskoristio centaršut i glavom pogodio sam desni ugao za 1:0.

I naredne dve šanse imao je Makabi, u 12. mintu preko Šerija, potom oept preko Aclija, i gol Juventusa i dalje je visio u vazduhu. 

Dodatni problem bila je nova povreda Anhela Di Marije koji je verovatno teže povredio zadnju ložu i morao je da napusti teren u 24. minutu.

Makabi je u finišu prvog dela došao do drugog gola, Kuadrado je izgubio loptu na sredini, usledila je kontra, Pjero je asistirao Acliju koji je pogodio gornji desni ugao za 2:0.

Juve je u finišu prvog poluvremena imao šansu preko Vlahovića potom i Milika u istom napadu, alli promene nije bilo.

Juventus je u nastavku krenuo na sve ili ništa, ali nije uspeo da dođe do boda. Šanse su se ređale preko Ruganija, Kuadrado je pao u 16, ali je VAR procenio da nema penala. 

Nisu pomogli ni ulasci Kostića i Lokatelija na poluvremenu, Kena u 68. i Miretija u 74. minutu, Juventus je ponovo izgledao očajno.

Juventus je ostao na samo tri boda, koliko ima i Makabi, PSŽ i Benfika koji se sastaju večeras u Parizu imaju po sedam. Jasno je da će Juve morati da pobedi PSŽ kod kuće i Benfiku u gostima ukoliko želi da se plasira u osminu finala.

U grupi G, Mančester siti je gostovao u Kopenhagenu, a Pep Gvardiola sigurno nije očekivao ovakav rasplet kao večeras - 0:0.

U 25. minutu Rijad Marez je promašio penal, a pet minuta kasnije je Serhio Gomez zaradio direktan crveni karton pa je čak sat vremena Siti imao igrača manje. 

To je nateralo Pepa da uvede Dijaša umesto Mareza, kako bi zatvorio prilaze i osvojio makar bod sa igračem manje.

I pored toga, Siti je imao veći posed, ali je teže dolazio do šansi. Najbolje je imao Kevin De Brujne u 52. i 57. minutu, ali je Kopenhagen sačuvao svoju mrežu. 

U finišu utakmice golman Kopenhagena istakao se i odličnom intervencijom posle Kanselovog udarca. 

Siti je  ostao lider na tabeli sa 10 bodova, Dortmund ima šest i večeras  gostuje Sevilji koja je poslednja sa jednim, jer Kopenhagen ima dva boda.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke