LŠ - Grujićeva prečka i Interov zid, Srbija bez igrača u četvrtfinalu!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 14.03.2023.
22:57
Izvor: Sportske.net

Inter se spasio u samom finišu!

AP Photo/Luis Vieira
AP Photo/Luis Vieira

Povezane vesti

Posle 1:0 u Milanu gde je slavio Inter, danas bez golova u Portu, pa ćemo Inter gledati u četvrtfinalu Lige šampiona. 

Inter je u Porto došao sa namerom da se odbrani i uspeo je u tome. Oni su sagradili zid ispred svog  gola, Porto je pokušavao na sve načine, ali nije bilo lakog prolaska ni do kaznenog prostora. 

Počelo je jednom šansom za Porto u trećem minutu, Uribe je šutirao pored gola, a nekako su se tu zaustavili domaći. Darmijan i Damfriz su radili sjajan posao za Inter, ali i čitava odbrana gostiju koja je dozvolila Taremiju u prvih pola sata svega nekoliko dodira sa loptom. 

U samom finišu poluvremena, Galeno je tražio penal nakon što ga je Damfriz zaustavio, ali sudija kaže da je bilo sve po propisu. 

Do kraja prvog dela igre beležimo i kašnjenje Eustakija na loptu Pepe Akina, ostalo je 0:0. 

Vreme je prolazilo, Porto je sve manje stvarao šansi, nije bilo konkretnih poteza, poteza koji rešavaju meč, a i Inzagi je sa velikim brojem izmena polako uspevao da umiri utakmicu. 

U 76. minutu šansa za Marka Grujića koji šutira nisko, ali je Onana danas bio na visini zadatka. Nekako je Inter sve to rutinski odradio do nadoknade, klasično italijanski, rekli bi oni stariji. Ipak, u toj nadoknadi, problemi za goste i velike šanse za domaćina. 

Tri velike šanse, Taremi je pogodio stativu posle intervencije Onane, prethodno je Damfriz sa gol linije spasio gol, a onda i prečka Marka Grujića glavom... Neverovatan pritisak, Porto je na kraju ostao i sa igračem manje pošto je Akino dobio dva žuta. 

Na kraju i suze Marka Grujića, mogao je biti junak.

Uglavnom, Inter je izdržao, stigao do četvrtfinala Lige šampiona, prvi put posle 12 godina. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke