LŠ (Grupa B) - Porto i Ćabi Alonso ostavili Atletiko Madrid i bez Lige Evrope!

Autor: Milovan Longinov
utorak 01.11.2022.
20:41
Izvor: Sportske.net

Kraj u grupi B, Atletiko najveći gubitnik!

EPA-EFE/ESTELA SILVA
EPA-EFE/ESTELA SILVA

Povezane vesti

Fudbaleri Atletiko Madrida ispali su i iz Lige šampiona i iz Lige Evrope, posle večerašnjeg raspleta u grupi B, pošto su izgubili u Portu (2:1), a Bajer Leverkuzen je osvojio bod sa Klub Brižom (0:0), te je zbog boljeg međusobnog duela tim Ćabija Alonsa zauzeo treće mesto ispred "jorgandžija"!

Uoči ovog kola znalo se da su Porto i Briž sigurni putnici u osminu finala, ali se nije znalo sa kojih pozicija. Večeras je i tu došlo do preokreta, pošto je Porto pobedom 

Porto je potpuno zasluženo pobedio Atletiko i verovali ili ne, nakon dva poraza na startu, vezao je četiri pobede i sa 12 bodova zauzeo prvo mesto u grupi. 

Porto je već u petom minutu  načeo mrežu Jana Oblaka, posle sjajne akcije po desnom boku, Evanilson je proigrao Taremija na petercu za 1:0.

Porto je nastavio da melje Madriđane, a u 24. minutu Galeno je bio asistent, a Eustakio strelac za nedostižnih 2:0.

Atletiko je u drugom poluvremenu pokušao da dođe makar do boda, te da se nada da Leverkuzen neće pobediti, ali to se nije desilo.

Karasko je bio najbliži golu u finišu, ali je golman Košta sjajno intervenisao. U finišu meča Porto je mogao da dođe i do ubedljivije pobede, Evanilson i Galeno su imali šanse, potom i Taremi, Atletiko je na kraju i dobro prošao, a čak je u poslednjim trenucima posle kornera uspeo da dođe do počasnog gola, autogolom Markana.

Uz ovakav iskod, Bajer Leverkuzenu je bio dovoljan bod, jer ima bolji međusobni susret sa Atletikom, a isti broj bodova - pet. Leverkuzen i Klub Briž su odigrali bez golova, ali je tim Ćabija Alonsa bio bliži pobedi. Domaći su imali više šansi, posebno preko Šoka i Bakera, ali golova nije bilo. 

Na kraju - Porto - Atletiko 2:1, Bajer - Klub Briž 0:0 i Porto ide u osminu kao prvi, Briž kao drugi, Leverkuzen u Ligu Evrope, a Atletiko kući u Španiju da se bori za Kup kralja i treće mesto u La Ligi...

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke