LŠ (grupa D) - Fudbal je igra u kojoj uvek pobeđuju Nemci, Konteov brzi "autobus" sa prvog mesta u osminu finala!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 01.11.2022.
23:02
Izvor: Sportske.net

Preokret Ajntrahta za prvo mesto u grupi.

EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO
EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO

Povezane vesti

Fudbaleri Totenhema savladali su Olimpik iz Marseja na "Velodromu" sa 2:1, a identičnim rezultatom slavio je večeras i Ajntraht u Lisabonu protiv domaćeg Sportinga.

Tako će Totenhem sa prvog mesta u osminu finala, a sa njim će tamo i Ajntraht. Sporting ide u Ligu Evrope, a Marsej ispada iz Evrope.

Olimpik Marsej 1:2 Totenhem

Menadžer Totenhema Antonio Konte koji je zbog suspenzije utakmicu posmatrao sa tribina odlučio je da "parkira autobus" na "Velodromu". Njegov tim nije ni pripretio domaćinu u prvih 45 minuta, ali je zato Olimpik odigrao napadački što im se isplatilo.

Prvu priliku imali su domaći već u trećem minutu preko Aleksisa Sančeza, isti igrač bio je blizu pogotka i šesnaest minuta kasnije, ali je sjajno reagovao golman "pevaca" Ugo Ljoris.

Stvari su za Totenhem postale znatno teže u 29. minutu kada je zbog povrede iz igre morao da izađe Korejanac Son, njega je u vazdušnom duelu povredio stameni štoper Olimpika Mbemba. Umesto opasnog Sona u igru je ušao vezista Bisuma.

Veliku priliku da dovede domaće u vođstvu imao je Žordan Veretu u 33. minutu, tada se ponovo istakao sjajni Ljoris.

Spasa za Totenhem i Ljorisa nije bilo u drugom minutu sudijske nadoknade prvog dela kada je posle odlično izvedenog kornera i centaršuta Veretua najbolji u skoku bio Mbemba za erupciju oduševljenja na "Velodromu".

Totenhem je mnogo angažovanije ušao u drugo poluvreme, jer je poraz značio i kraj priče u Ligi šampiona za tim Antonija Kontea.

Ofanzivna igra isplatila im se nakon samo devet minuta. Ivan Perišić je sjajno izveo slobodan udarac, a najbolji u skoku bio je Klemon Lengle i glavom postigao pogodak za izjednačenje.

Mogao je Totenhem i do potpunog preokreta kada je  Hojbejer iz izgledne pozicije pogodio prečku.

Šansu utakmice za Olimpik propustio je Sead Kolašinac na tri minuta pre isteka 90. minuta. Bosanac je bio neometan u šesanaestercu Totenhema, ali je njegov udarac završio pored Ljorisovog gola.

Igrao se poslednjim minut kada je Pjer-Emil Hojbjerg pogodio za pobedu Totenhema i poslao "pevce" u osminu finala sa prvog mesta u grupi.

Sporting 1:2 Ajntraht

Sporting je bio bolji rival u prvom delu, a to su domaći krunisali pogotkom napadača Artura Gomesa u 39. minutu.

Delovalo je kao da će ekipa Ruben Amorima rutinski odraditi posao u nastavku i proći dalje, ali se to nije dogodilo.

Po isteku časa igre kapiten Sportinga Sebastijan Koates odigrao je rukom u svom kaznenom prostoru, slovenački sudija svirao jedanaesterac, a siguran sa bele tačke bio je Japanac Daiči Kamada.

Mladi ofanzivac Ansgar Knauf bio je džoker Ajntrahta večeras. Ušao je Knauf u igru u 69. minutu, a samo tri minuta kasnije asistirao  Ranalu Kolo Muaniju koji je postigao pogodak za potpuni preokret i lasnirao Ajntraht na prvo mesto u grupi.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke