LŠ (E) - Kad ne ide Laciju napad, tu je Provedel! Seltikovo "samoubistvo" protiv Fejenorda

Autor: Filip Rodic
utorak 19.09.2023.
23:08
Izvor: Sportske.net

Okončani mečevi prvog kola grupe E.

EPA
EPA

Povezane vesti

U derbiju grupe, Lacio i Atletiko Madrid su remizirali 1:1 na "Olimpiku".

"Jorgandžije" su došle do prednosti u 35. minutu, kad je Pabla Bariosa poslužila sreća, te se njegov snažan šut odbio o jednog od igrača Lacija, lopta je prevarila Ivana Provedela i završila u mreži.

Lacio se mučio da probije "blok" ljubimca njegovih navijača Dijega Simeonea i uspeo je niko drugi do golman Ivan Provedel u poslednjem, petom minutu sudijske nadoknade. Klasično golmanski, trk u kazneni prostor vrebanje šanse i glavom u mrežu.

Fejenord je slavio 2:0 u Roterdamu protiv Seltika.

Prvo poluvreme prošlo je u znaku stegnute igre obe ekipe.

Kalvin Stengs je doveo domaćina u prednost pogotokom u drugom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena. Jak šut levom nogom iz slobodnog udarca odbio se o živi zid i završio pored desne stative.

Nastavak posle pauze bio je mnogo zanimljiviji. Gustav Lagerbilk čini pregrub faul u kaznenom prostoru Seltika u 64. minutu i čini duplu štetu svom timu, penal i drugi žuti karton, samim tim igrač manje.

Džo Hart ipak pokazuje klasu i uspeva da odbrani šut Igora Paišaa.

Tek 10 minuta po ulasku u igru, revervista Odin Holm u 68. minutu dobija direktni crveni karton. Seltik ostaje sa devet igrača, Fejenord se očekivano razleteo.

Pogodak Girtrude u 72. minutu biva poništen zbog ofsajda posle konsultacije VAR-a, ali je zato na 2:0 postavio Aliriza Jahanšan u 76. minutu.

Moglo je u 90. minutu da bude i 3:0, ali je pogodak Ondreja Lingra poništen.

U sledećem kolu Atletiko dočekuje Fejenord, Seltik dočekuje Lacio.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke