LŠ (grupa F) - Lajpcig protutnjao Varšavom, Real druga dimenzija za Seltik!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 02.11.2022.
20:33
Izvor: Sportske.net

Ubedljive pobede učesnika osmine finala.

EPA-EFE/MARTIN DIVISEK
EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Povezane vesti

Fudbaleri Real Madrida i Red Bul Lajpcig obezbedili su plasman u osminu finala Lige šampiona. Nakon večerašnjih ubedljivih pobeda nad Seltikom odnosno Šahtjorom, Madriđani su završili kao prvi, a nemački predstavnik na drugom mestu grupe F. Treće mesto i plasman u nokaut fazu Lige Evrope pripalo je ukrajinskom Šahtjoru, dok je svoj boravak u Evropi završio škotski Seltik.

Šahtjor 0:4 Lajpcig

Samo pobeda vredela je večeras Šahtjoru, ali je ekipa koja svoje utakmice igra na stadionu u Varšavi bila miljama daleko od nje. Ukrajinski predstavnik nije ni pošteno zapretio "bikovima", koji su pokazali da su trenutno mnogo kvalitetnija ekipa i zasluženo prošli dalje.

Lajpcig je poveo već u 10. minutu. Šutirao je Timo Verner, njegov pokušaj zasutavio golman Šahtjora Trubin, a na odbitak natrčao Kristofer Nkunku i rutinski smestio loptu u mrežu.

"Bikovi" su prednost povećali u petom minutu drugog dela. Zbunjenost odbrane Šahtjora iskoristio je Andre Silva i ubacio loptu u mrežu nakon asistencije glavom Simakana.

Sve dileme oko pitanja pobednika rešene su u 62. minutu kada je posle sjajnog kontranapada Nkunku proigrao Dominika Soboslaija, a ovaj zaobišao protivničkog golmana i pogodio za nedostižnu prednost  gostiju.

Konačanrezultat postavio je rezervista Dani Olmo u 68. minutu, samo minut nakon što ga je trener Marko Roze ubacio u igru.

Real Madrid 5:1 Seltik

Madriđani su pokazali svoju moć već u prvih dvadesetak minuta. Luka Modrić je doveo domaćine do vođstva u šestom minutu iz penala, da bi Rodrigo 15 minuta kasnije iskoristio novi jedanaesterac za "kraljevski" klub.

Imao je penal i Seltik u porvom poluvremenu, ali je Josi Juranović propustio idealnu priliku da smanji zaostatak gostiju.

Anećelotijeva ekipa nije imala milosti u nastavku. Na 3:0 povisio je Marko Asensio u 51, a četvrti gol za Real postigao je Vinisijus deset minuta kasnije.

Sjajno veče Madriđana nije moglo da prođe ni bez pogotka sjajnog Federika Valverdea dvadesetak minuta pre kraja susreta.

Počasni gol za Seltik postigao je Žota u 84. minutu iz slobodnog udarca.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke