LŠ, grupe E i H: Kjeza srušio prvaka Evrope, Barsa išamarana u Lisabonu, petarda Bajerna!

Autor: Milovan Longinov
sreda 29.09.2021.
22:53
Izvor: Sportske.net

Ludo veče.

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Ronald Kuman ne sme da dočeka jutro na klupi Barselone - Benfika je večeras razbila Barselonu rezultatom 3:0, dok je Bajern demolirao Dinamo Kijev rezultatom 5:0. U derbiju večeri, Juventus je savladao Čelsi rezultatom 1:0 i tako priredio iznenađenje u drugom kolu Lige šampiona. 

Grupa E

Benfika - Barselona 3:0
Bajern Minhen - Dinamo Kijev 5:0 

Benfika je demolirala Barselonu. Darvin Nunjez je bio apsolutni heroj - načeo je Ter-Štegena već u trećem minutu nakon solo prodora i rezultatom 1:0 otišlo se na odmor. Barsa je imala zicer preko Luka de Jonga koji se propisno obrukao ne pogodoivši prazan gol. U drugom poluvremenu, Benfika je dotukla Barsu, prvo je Rafa Silva pokupio jedan odbitak u 69. minutu, da bi potom Nunjez iz penala u 79. rešio sve dileme. 

Da sve bude još gore, pet minuta pre kraja Erik Garsija je zaradio drugi žuti karton i već drugi crveni ove sezone. 

Bajern Minhen je takođe razbio Dinamo Kijev rezultatom 5:0. Levandovski je pogodio u 12. i 27. minutu i tako je već sve bilo rešeno u prvom poluvremenu. U drugom je pogodio Gnabri, potom  Sane i za kraj Čupo Moting. 

Posle drugog kola, Bajern ima šest, Benfika četiri, Dinamo jedan, a Barselona nijedan osvojeni bod. Ronald Kuman će verovatno do vikenda dobiti otkaz. 

Grupa H

Juventus - Čelsi 1:0 

Zenit - Malme 4:0

Juventus je napravio iznenađenje večeri pošto je kao domaćin pobedio Čelsi rezultatom 1:0.

Čovek odluke bio je Kjeza koji je odmah na startu drugog poluvremena iskoristio asistenciju Bernardeskija i pogodio za 1:0.

Čelsi je dominirao, imao i posed i više šansi, ali nedovoljno onih pravih da bi večeras uzeli bod motivisanom Juventusu. Najveće uzbuđenje viđeno je u finišu kada je Čelsi tražio penal zbog igranja rukom, ali je VAR procenio drugačije. Prethodno je lepu šansu imao Lukaku, ali je Juventusova odbrana večeras podsetila na stare dane. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke