LŠ (H) - Porto "petardom" u drugi krug, bezvoljna Barsa!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 13.12.2023.
23:00
Izvor: Sportske.net

Barsa prva, Porto drugi...

EPA-EFE/FERNANDO VELUDO
EPA-EFE/FERNANDO VELUDO

Povezane vesti

Porto je imao sve u svojim rukama. 

Pobeda im je garantovala plasman u narednu fazu Lige šampiona, a tamo ćemo ih i gledati pošto su danas u direktnom duelu za plasman među 16 najboljih savladali Šahtjor iz Donjecka rezultatom 5:3. 

Domaći su poveli preko Vandersona Galena, igrao se 9. minut kada je posle odlične dubinske lopte Evanilson poslao loptu u sredinu gde je bio Galeno koji je sa samo par metara samo ugurao loptu u mrežu

Gosti dolaze do izjednačenja nakon neverovatne situacije. Domaći su zastali pošto je pomoćnik podigao zastavicu, ali glavni sudija je dozvolio da se nastavi igra, kasnije je Silan pogodio mrežu, ispostavilo se da ofsajda nije bilo, VAR je to potvrdio. Igrao se 30. minut

Zbog protesta su domaći dobijali kartone, a onda je sve došlo na svoje mesto kada je Porto stigao do prednosti, učinio je to Galeno svojim drugim golom na današnjem meču. Odličan šut sa oko 15 metara od gola, i jak i precizan.

Svu svoju moć pokazao je Mehdi Taremi, dokazao je da se radi o jednom od najboljih napadača koji igraju u ligama južne Evrope, iz prve je pucao i pogodio mrežu protivnika u 62. minutu za velikih 3:1

Dvanaest minuta kasnije Eustakio postiže autogol, baš nije imao sreće jer je posle odbitka lopta pogodila baš u njega i ušla u mrežu

Ipak, nenadmašni Pepe, i dalje je za ovaj nivo fudbala i to dokazuje iz meča u meč. Posle kornera Eustakija, lopta dolazi do njega, on je uspeo da je sprovede preko linije, dovoljno za 4:2

U 82. minutu Konseisao je rešio sva pitanja na ovom meču postigavši svoj prvi gol, ali ni to nije bio konačan rezultat, njega je postavio fudbaler Šahtjora Eginaldo u 88. minutu. 

Veoma loša forma Barselone se nastavila. Oni su danas izgubili u meču protiv Antverpena, ovoga puta u nebitnoj utakmici Lige šampiona jer su već obezbedili prvo mesto na tabeli. 

Večeras u Belgiji 3:2, a svašta se dešavalo u nadoknadi gde je Barsa prvo stigla do izjednačenja, a potom je Antverpen stigao i do velike pobede, jedne od najvećih u svojoj istoriji. 

Već u 2. minutu šok za goste, Vermeren je bio strelac, iskoristio je očajnu loptu golmana Penje, kao i smušenost odbrane. 

Feran Tores je doveo goste do izjednačenja u 35. minutu, ali je domaćin ponovo došao do prednosti u 56. minutu preko Jansena. 

Goste je do izjednačenja doveo mladi 17-godišnji Mark Giu u 1. minutu nadoknade, da bi Ilenikena zapečatio sudbinu gostiju golom samo minut kasnije.

Uglavnom, Barsa kao prva, Porto kao drugi idu dalje. Šahtjor će u Ligu Evrope, Antverpenu je ovo bila prva pobeda, ujedno i prvi bodovi. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke