LŠ (C, D) - Hladan doček za Levu, Bajern za tri minuta matirao Barsu!

Autor: Nemanja Veljković
utorak 13.09.2022.
23:01
Izvor: Sportske.net

Spektakl na ''Alijanc areni''.

Povezane vesti

U derbi meču 2. kola Lige šampiona fudbaleri Bajerna iz Mihnena su u okviru Grupe C savladali na svom terenu ekipu Barselone sa 2:0 (0:0).

Katalonci su u prestonicu Bavarske došli posle ubedljive pobede na premijeri protiv Plzena (5:1), dok je Bajern u novu sezonu Lige šampiona ušao trijumfom na gostovanju Interu od 2:0.

U centru pažnje bio je Robert Levandovski koji se vratio na ''Alijanc arenu'', ali ovoga puta u dresu Barse. Večerašnju utakmicu obeležio je pakleni ritam od samog početka, a šanse na obe strane ređale su se kao na traci. Bajern je otpor protivnika slomio u drugom poluvremenu.

U 9. minutu  Barsa je imala prvu veliku šansu na utakmici kada je Pedri koji se našao u šesanestercu protivnika uputio snažan udarac, ali je Nojer bio na mestu. 

Pet minuta kasnije Nojer je napravio grešku kada je pogrešno dodao loptu do koje je došao Levandovski, ali je Upamekano pravovremenim startom ispravio grešku svog golmana. Vrlo brzo poljski napadač našao se u još boljoj prilici kada je iskoritio centaršut i glavom uputio udarac, ali je Nojer ponovo bio nepremostiva prepreka.

U 21. minutu desni bek Bajerna Benjamin Pavar zbog povrede je morao ranije da napusti teren, a umeto njega u igru je ušao Nusair Mazraui.

Katalonci su u 26 .minutu zapretili i preko Rafinje, ali lopta je otišla tik pored stative. Par minuta kasnije Bavarci su uzvratili uputivši prvi šut u okvir gola, ali je Ter Štegen imao lak posao. Napadi Bajerna su se pojačavali. Igrao se 30. minut kada je ane povukao loptu po desnoj strani, ušao u zonu za šut i dodao Kimihu, ali je on šutirao pored stative.

Posle perioda nešto mirnije igre, igrači domaćeg tima ponovo su zapretili međutim, Miler je ušao u šut Maneu i tako je propala velika šansa za pogodak. Na kraju prvog poluvremena nije bilo golova.

U nastavku meča Bavarci su pojačali tempo i za samo tri minuta slomili otpor Barse postigavši dva pogotka. Prvi gol usledio je nakon udarca iz kornera u 50. minutu. Kimih je uputio precizan udarac iz ugla, lopta je došla do usamljenog Lukasa Ernandeza koji je glavom sproveo loptu u mrežu za 1:0! Samo tri minuta kasnije nova šansa za nemački ti i novi pogodak. Ovoga puta, Liroj Sane je probio srce odbrane Barse i sproveo loptu pored nemoćnog Ter Štegenaza velikih 2:0!

U 62. minutu Barsa je mogla da smanji prednost, Pedri je izbegao ofsajd zamku, ali je lopta okrznula spoljni deo stative. Kako se meč bližio kraju fudbaleri Barse pravili su sve veći pritisak, ali bez konkretnih prilika za gol. Nekoliko šansi za gol imao je i Levandovski, ali je bio neprecizan, te je rezultat na kraju ostao 2:0 za Bajern.

Grupa D:

U meču Grupe D najelitnijeg evropskog takmičenja fudbaleri Ajntrahta iz Frankfurta slavili su na gostovanju protiv ekipe Olimpika iz Marseja rezultatom 1:0.

Gosti su stigli do pogotka u 43. minutu, a strelac je bio Jesper Lindstrom. Lopta je do njega došla posle srećnog odbitka nakon što je igrač domaćih pokušao da preseče dodavanje.

Anjtraht je u 80. minutu stigao i do drugog pogotka, ali je gol Kamade poništio VAR.

Frankfurt je tako došao do prve pobede, dok je Marsej doživeo i drugi poraz. 

U prvoj utakmici ove grupe Sporting iz Lisabona je na svom terenu savladao ekipu Totenhema sa 2:0, golovima u poslednjim minutima utakmice.

Treba pomenuti i da su navijači Frankfurta pre početka meča na tribinama ''Veledroma'' izveli nacistički pozdrav.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke