LŠ - Inter nikad lakše do polufinala, čeka nas milanski klasik!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 19.04.2023.
22:53
Izvor: Sportske.net

Kakve će to samo utakmice biti...

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Fudbaleri Intera plasirali su se u polufinale Lige šampiona. Oni su večeras na svojoj "Đuzepe Meaci" remizirali protiv Benfike 3:3 u revanš meču četvrtfinala i sa ukupnim rezultatom 5:3 obezbedili mesto među četiri najbolja tima u Evropi.

Tako ćemo sredinom maja imati priliku da uživamo u milanskom spektaklu, jer će se za plasman u veliko finala boriti gradski rivali Inter i Milan u "Derbiju dela Madonina".

Sve je izgledalo tako lako za ekipu Simonea Inzagija večeras. Poveo je Inter već u 14. minutu sjajnim golom Nikola Barele.

Uspeli su gosti da izjednače do kraja prvog poluvremena, gol nade za Benfiku postigao je Frederik Aursnes glavom nakon asistencije Rafe Silve u 38. minutu, ali je to bilo jedino što su "orlovi" uradili u ovom dvomeču. 

Sve je bilo rešeno u 65. minutu kada je sjajnu akciju domaćih po levoj strani i asistenciju Dimarka u gol pretvorio Lautaro Martinez.

Najlepši potez u ovom dvomeču videli smo 12 minuta pre kraja utakmice kada je Dimarko ponovo bio u ulozi asistenta, a fenomenalan gol postigao rezervni napadač domaći Hoakin Korea.

Gosti su smanjili prednost Intera golom Antonija Silve posle kornera u 86. minutu, da bi hrvatski napadač Petar Musa u četvrtom minutu sudijske nadoknade izjednačio rezultat, ali je to bilo nedovoljno Benfiki za prolaz u polufinale.

Prvi mečevi polufinala Lige šampiona na programu su 9. i 10. maja, a revanši nedelju dana kasnije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke