LŠ - Kardinalne greške Lajpciga, Liverpul siguran na "Puškaš areni"!

Autor: Stefan Matić
utorak 16.02.2021.
22:51
Izvor: Sportske.net

Nemci pali u drugom delu igre.

EPA-EFE/TIBOR ILLYES
EPA-EFE/TIBOR ILLYES

Povezane vesti

"Redsi" bez velike muke stigli do bitna dva gola, Liverpul jednom nogom već u četvrtfinalu (2:0). 

Peti minut i odlična prilika za "leteće bikove", neverovatna odbrana Alisona posle šuta Olma. 

Gulaši uzvraća sjajnom odbranom na drugoj strani, Mo Salah nije uspeo da iskoristi odlična pas Aleksandra-Arnolda. Potom je pokušao i Firmino, ali šut Brazilca ide pored stative. 

Desetak minuta kasnije svoju priliku je imao i Mane, šut Senegalca ide tik iznad prečke. 

Robertson je pokušao da iskoristi izlazak Gulašija nekih 25 metara van svog gola, šut levog beka Liverpula završava tek malo iznad prečke. 

Maneov trud u 36. minutu pada u vodi, Senegalac je asistirao Firminu za gol, ali sudija poništava gol - lopta je već izašla u gol-aut pre dodavanja Senegalca. 

Drugo poluvreme kreće na isti način kao i prvo. Velika prilika za Lajpcig i Nkunkua, ipak pokušaj mladog napadača odlično brani Alison. Inicijativu nemačkog tima ruši Sabicer, kapiten dodaje pogrešno - lopta dolazi pravo do Salaha koji ne odbija ovakve poklone. 1:0 za Liverpul u 53. minutu!

Greške se nastavljaju, Džouns šalje jednu optimističnu loptu, Mukuele pravi veliku grešku u proceni. Mane na pravom mestu, Liverpul vodi sa 2:0 od 58. minuta. Na drugoj strani pokušava Anhelinjo, ali bez posla za Alisona. 

Sabicer je pokušao, kapiten šalje loptu daleko pored desne stative. Lajpcig je imao više loptu u svom posedu do kraja meča, Klosterman i Anhelinjo su iz dobrih pozicija uputili razočaravajuće udarce. Liverpul napravio bitan korak ka plasmanu u narednu fazu takmičenja. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke