LŠ (kval) - AEK u 90. minutu utišao "Maksimir", drama sa tužnim krajem za Birmančevića i Spartu!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 15.08.2023.
22:07
Izvor: Sportske.net

Galatasaraj rutinski.

EPA-EFE/DANIEL KASAP
EPA-EFE/DANIEL KASAP

Povezane vesti

Fudbaleri grčkog AEK-a savladali su kao gosti Dinamo u Zagrebu sa 2:1 golom Konstantinosa Galanopulos u 90. minutu.

Uspeo je grčki tim da ostvari povoljan rezultat na "Maksimiru" i sada će imati dobre šanse da se pred svojom publikom naredne subote u Atini plasira u plej-of.

Prvu veliku priliku na utakmici imao je AEK u 16. minutu kada je šutirao Garsija, a golman Dinama Livaković sjajnom intervencijom sačuvaom mrežu svog tima.

Do kraja prvog dela Dinamo je poveo. Igrao se 39. minut kada je Marko Bulat spektakularno pogodio iz slobodnog udarca za ogromnu radost navijača "modrih".

Nerešen rezultat gostima iz Atine doneo je Švajcarac Stiven Zuber pogotkom u 59. minutu.

Pravi šok usledio je u 90. minutu kada je Konstantinos Galanopulos matirao Livakovića i doneo ogromnu radost Grcima.

Turski Galatasaraj je posle trijumfa u prvoj utakmici sa 3:0, u revanšu kod kuće bio bolji od Olimpije iz Ljubljane sa minimalnih 1:0.

Pobedu Galatasaraju doneo je argentinski napadač Mauro Ikardi u 24. minutu na asistenciju Buraka Jilmaza.

Galatasaraj je utakmicu završio sa 10 igrača, jer je crveni karton zaradio Lukas Toreira u 65. minutu.

Velika drama viđena je u Pragu gde je Kopenhagen eliminisao Spartu nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Nakon 120 minuta bilo je 3:3, u prvoj utakmici odigranoj u Danskoj rezultat je bio 1:1, a penal-drama pripala je Kopenhagenu.

Poveo je danski šampion već u prvom minutu golom Jordana Larsona.

Do kraja prvog dela nije bilo golova, ali je srpski internacionalac Veljko Birmančević golom na 10 minuta pre kraja doneo izjednačenje Sparti i izborio produžetke za češkog šampiona.

U produžecima videli smo još po dva pogotka na obe strane. Prvo je Sparta preokrenula prelepim golom iz slobodnog udarca Oazima Lacija u 105. minutu, ali je Kopenhagenu izjednačenje doneo Viktor Klasen u sudijskoj nadoknadi prvog produžetka.

Posle samo dva minuta igre u drugom produžetku Sparta je opet povela i to golom nigerijskog napadača Viktora Olatunjija. Novo izjednačenje i penale Kopenhagenu  doneo je Klasen svojim drugim pogotkom pet minuta kasnije.

U penal-seriji sigurni su bili fudbaleri Kopenhagena i pogodili sva četiri udarca sa "bele tačke", dok su Ladislav Krejči i Asgar Sorensen bili neprcizni u redovima Sparte. Tako je danski šampion izborio plasman u plej-of.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke