LŠ (kval) - Aris u "šestoj brzini", Makabiju mnogo teže bez Bahara!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 26.07.2023.
21:05
Izvor: Sportske.net

Sjajno veče za domaćina u Limasolu.

EPA-EFE/ABIR SULTAN
EPA-EFE/ABIR SULTAN

Povezane vesti

Fudbaleri kiparskog Arisa iz Limasola napravili su džinovski korak ka plasmanu u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Aris je večeras na svom terenu savladao prvaka Belorusije BATE Borisov sa ubedljivih 6:2.

Poveli su Kiprani  u 17. minutu golom Janika Gomisa iz penala. Nakon 15 minuta domaćin je udvostručio prednost, a strelac drugog pogotka za Aris bio je Leo Bengston. Samo osam minuta kasnije bilo je već 3:0 za tim iz Limasola, a loptu je u svoju mrežu poslao defanzivac BATE-a Sidi Bane.

Uspeo je BATE da smanji zaostatak posle tri minuta igre u nastavku, a strelac gola za goste bio je Artem Koncevoj, ali je tri Arisu tri gola prednosti vratio sjajni Gomis na isteku časa igre.

Nije to bio kraj uzbuđenjima na Kipru večeras. BATE je došao do drugog pogotka u 65. minutu, a strelac gola za goste bio je Ruslan Hardakevič.

Činilo se da će se utakmica završiti sa za goste prihavtljivih 4:2, ali je Aris postigo još dva gola u finišu. Prvo je  Džejdan Montnor sedam minuta pre kraja postigao peti gol za Aris, da bi konačnih i ubedljivih 6:2 postavio Marijuš Stepinski u nadoknadi vremena.

Do pobede je večeras stigao i Šerif iz Tiraspolja koji je kod kuće savladao učesnika grupne faze iz prošle sezone Makabi Haifu sa 1:0. Tada je šampiona Izraela trenirao aktuelni šef struke Crvene zvezde Barak Bahar.

Gol odluke postigao je Marokanac Amin Talal u 28. minutu.

Revanš mečevi na programu su za nedelju dana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke