LŠ - kval. - Birmančević presudio Fincima, ''istorijski'' trijumf Dinama

Autor: Darko Mitrović
utorak 27.07.2021.
20:20
Izvor: Sportske.net

Srpski internacionalac čovek odluke za prolaz Malmea.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Počeo je konačan rasplet u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a prvi putnici u treće kolo su Legija, Malme i zagrebački Dinamo.

Uzbudljivo je bilo u Helsinkiju, gde je Malme uspeo da odbrani 2:1 iz prvog meča. Revanš meč je večeras završen rezultatom 2:2, a ogroman doprinos prolazu Malmea dao je bivši fudbaler Partizana i Čukaričkog Veljko Birmančević. On je u 76. minutu doneo preokret gostima, pogotkom za 2:1 u korist Malmea. Dva minuta kasnije domaći su preko Riskija izjednačili na 2:2, ali više od toga večeras nisu mogli.

Mnogo lakši posao imao je zagrebački Dinamo, koji je posle 2:0 na ''Maksimiru'' trijumfovao i večeras u Nikoziji protiv Omonije rezultatom 1:0.

Ovaj trijumf je na neki način istorijski, jer je prvi poraz Omonije na domaćem terenu u evropskim takmičenjima posle 31 godine. Utakmicu je u korist Dinama rešio Menalo, svojim golom u 79. minutu.

Plasman u treće kolo izborila je i Legija iz Varšave koja je i drugi put bila bolja od estonske Flore iz Talina. Prvi meč je na svom terenu Legija dobila sa 2:1, a večeras je u gostima trijumfovala sa 1:0, golom Gimaraeš Lopesa u 67. minutu. Naš reprezentativac Filip Mladenović je i ovoga puta bio u startnoj postavi i odigrao je svih 90 minuta.

Večeras još igraju Žalgiris i Ferencvaroš, a mađarski tim je prvi meč dobio sa 2:0.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke