LŠ (kval) - Borac "prešao" Albaniju!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 17.07.2024.
23:58
Izvor: Sportske.net

Podvig Banjalučana.

FK Borac Banja Luka
FK Borac Banja Luka

Povezane vesti

Fudbaleri Borca iz Banja Luke plasirali su se u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Borac je posle boljeg izvođenja penala eliminisao albansku Egnatiju. Posle 120 minuta igre u Elbasanu domaćin je slavio sa 2:1 i tako anulirao pobedu Borca u prvoj utakmici od 1:0.

Meč je prekinut zbog skandiranja domaćih navijača, trener Borca Mladen Žižović dobio je crveni karton u produžecima, ali su Banjalučani na kraju slavili u uzavreloj atmosferi.

Od samog starta bilo je velikih tenzija u Elbasanu, a do prekida je došlo u 12. minutu kada su domaće pristalice pogrdno skandirale po nacionalnoj osnovi.

Ubrzo nakon završetka prekida Egnatija je povela. Igrao se 15. minut kada je domaćin izveo dobru akciju po desnoj strani koju je turski internacionalac Melih Ibrahimoglu pretvorio u pogodak.

Uzvratio je Borac i stigao do izjednačenje posle pola časa igre. Majstorski se u šesnaestercu Egnatije snašao napadač Banjalučana Jovo Lukić i uz dosta sreće zatresao mrežu rivala.

Sjajno se Borac brani sve do 82. minutu kada je domaćin postigao drugi pogodak večeras i odveo utakmicu u produžetke. Sjajno su kombinovali igrači Egnatije, lopta je stigla do napadača Lorunjona Dukua, a golgeter iz Obale Slonovače vratio vođstvo Albancima.

Posle samo pet minuta igre u produžecima crveni karton dobio je trener Borca Mladen Žižović. I pored toga prvak Bosne i Hercegovine ostao je skoncentirsan i izborio penale.

Već u prvoj seriji penala neprecizan je za domaćina bio Albano Aleksi, te je Borac vodio golom Kolumbijca Sebastijana Erere. Siguran je u drugoj seriji bio i Nikola Pejović. 

Još bliži trijumfu Borac je bio posle treće serije. Esmir Haskić je pogodio za goste, a Regi Luskja bio neprecizan za ekipu Egnatije. Sve je rešeno u narednoj seriji kada je gol vredan plasmana dalje za Borac postigao David Čavić.

Borac će u narednom kolu igrati protiv PAOK-a iz Soluna.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DRUG OSTOJA
Thursday, 18.07.2024
22:35

Hvala Bogu! Čestitam Banjalučanima! Osigurali su još 6 evropskih utakmica!