LŠ (kval) - Borjan sačuvao mrežu u Mostaru, velika pobeda Slovana za korak bliže LŠ

Autor: Milovan Longinov
utorak 25.07.2023.
23:02
Izvor: Sportske.net

Slovački šampion korak bliže Ligi šampiona.

EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI
EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI

Povezane vesti

Fudbaleri Slovana pobedili su u gostima ekipu Zrinjskog rezultatom 1:0, dok su Servet i Genk remizirali 1:1 u prvim mečevima drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Zrinjski se u prošlom kolu jedva provukao na svom terenu protiv jermenskog Urartua, pobedom tek na penale, a večeras nije uspeo da se provuče pred svojim navijačima.

Na golu Slovana bio je nesavladivi Milan Borjan, koji doduše nije imao mnogo posla, ali jeste dve dobre intervencije, dovoljne da sačuva mrežu.

Trenutak odluke dogodio se u 53. minutu, nakon prekida sa leve strane, Zuberu Šarani je bio najviši u skoku za 0:1. Domaći su tražili prekršaj strelca gola prilikom skoka, intervenisao je VAR, ali je pogodak opravdano priznat.

Zrinjski je nakon toga krenuo u ofanzivu, u 58. i 70. minutu je imao prilike preko Ćužea i Kiša, ali je Borjan sigurnim odbranama sačuvao mrežu.

Šampion BiH najbliži golu bio je u 79. minutu kada je Ćorluka pobegao po desnoj strani i iz drugog plana šutirao, ali je stativa sačuvala Borjana. 

Donedavni golman Crvene zvezde u nadoknadi je zaradio javnu opomenu zbog odugovlačenja, ali mu to nije smetalo, jer je njegov tim sačuvao prednost pred revanš na svom terenu.

U drugom večerašnjem meču, Servet i Genk su remizirali - 1:1. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke