LŠ, kval. - Didelanž šokirao Pjunik, Zvezda ne bi smela da ima problema

Autor: Nemanja Janošev
utorak 19.07.2022.
20:30
Izvor: Sportske.net

Nije se mogao videti kvalitetan fudbal.

f91.lu
f91.lu

Povezane vesti

Fudbaleri Didelanža pobedili su Pjunik u Jerevanu sa 1:0 (0:0) u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Za sada, luksemburgški tim je bliži odigravanju dvomeča sa Crvenom zvezdom. Nije se mogao videti previše kvalitetan fudbal u Jerevanu ove večeri, ali jeste jedan pogodak i to sa penala.

Pjunik je uglavnom bio bolji tim, posebno u prvom poluvremenu kada su često pronalazili velike rupe u defanzivi Didelanža. Napadač domaćih Juričič imao je najbolju priliku sredinom prvog dela kada je izašao sam na nesigurnog golmana Didelanža, ali se loše snašao i iz tog napada nije bilo ništa. U nastavku je Samir Hađi nekoliko puta pretio za Didelanž da bi upravo on u 72. minutu i bio čovek odluke.

Realizovao je jedanaesterac koji je nespretno Dašjan i to je bio konačan rezultat utakmice. Valja istaći da je srpski štoper Zoran Gajić bio odličan u srcu odbrane Pjunika.

Prema svemu viđenom, Crvena zvezda je atraktivniji, brži, taktički potkovaniji i u globalu kvalitetniji od dva tima, te ko god da bude protivnik, crveno-beli trebalo bi bez većih problema da izađu na kraj sa njim. Posebno jer su u takmičarskom ritmu za razliku od prethodnih godina kada su direktno sa priprema igrali kvalifikacione mečeve.

Od ostalih utakmica, Karabag je sa 3:2 savladao Cirih, a Žalgiris je iznenadio Malme minimalnom pobedom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke