LŠ (kval.) - Dinamo i Plzenj nose veliku prednost, plej-of veoma blizu

Autor: Milovan Longinov
utorak 02.08.2022.
21:39
Izvor: Sportske.net

Velike pobede.

EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Povezane vesti

Fudbaleri Dinama iz Zagreba i Plzenja napravili su veliki korak ka plej-ofu za Ligu šampiona, pošto su večeras kao gosti pobedili Ludogorec, odnosno Šerif. 

Susret u Razgradu bio je duel između dve ekipe koje godinama unazad znaju kako se igra u Evropi, a ovaj put, bolji je bio Dinamo. 

Hrvatski šampion je već u uvodnim minutima rešio pitanje pobednika. U šestom minutu Perić je pogodio za 0:1, a već u deveto Pat je autogolom udaljio Ludogorec od Lige šampiona. 

U 22. minutu Tekpeti je vratio nadu bugarskom šampionu, ali sve do kraja nije bilo promene rezultata. 

Ludogorec je do kraja bio bolji rival, u 67. i 69. minutu je imao dve odlične prilike preko Sotirijua, koji je u oba navrata bio za malo neprecizan. 

U drugom meču, identičnim rezultatom, Plzenj je slavio protiv Šerifa u Kišinjevu.

Kao što se znalo, moldavski šampion više nije ona ista ekipa koja je eliminisala Crvenu zvezdu prošlog leta i u grupnoj fazi iznenadila i porazila Real u Madridu, a na sve to, nisu domaćini na svom stadionu u Tiraspolju, već u Kišinjevu.

Istina, počelo je dobro za domaći tim, jer je Akanbi iz penala u 36. minutu doneo prednost Šerifu, ali je ona kratko trajala.

Pet minuta kasnije, penal i na drugoj strani iskoristio je Čori za 1:1. U 55. minutu češki tim je u potpunosti preokrenuo, strelac je bio Buča za konačnih 1:2. 

Revanš mečevi na programu su naredne nedelje. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke