LŠ, kval. - Dinamo u Zagrebu zakomplikovao stvari, Šerif najubedljiviji!

Autor: Darko Mitrović
sreda 07.07.2021.
21:42
Izvor: Sportske.net

Umesto ubedljive pobede, Zagrepčani sa minimalnom prednošću putuju na Island.

Beta/AP Photo/Darko Bandic
Beta/AP Photo/Darko Bandic

Povezane vesti

Od svih večerašnjih mečeva prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona najviše nas je zanimao duel potencijalnih Zvezdinih rivala, Makabija iz Haife i Kairata koji je završen rezultatom 1:1.

U senci tog meča ostala su dešavanja u Zagrebu, gde je hrvatski šampion Dinamo sa 3:2 savladao ekipu Valura sa Islanda.

Dinamo je golovima Ademija i Majera dobio prvo poluvreme sa 2:0, a u 72. minutu Ademi je još jednim svojim golom povidio na 3:0. Deset minuta kasnije dosuđen je jedanaesterac za Dinamo, ali umesto 4:0 i Ademijevog het-trika usledili su problemi za domaće. Ademi nije iskoristio penal, a onda su u finišu meča gosti smanjili na 3:2 golovima Sigurdsona iz penala i Adolfsona u 90. minutu.

U Razgradu u Bugarskoj, Ludogorec je tek u nadoknadi vremena uspeo da postigne gol za pobedu nad Šahtjorom iz Soligorska. Gol odluke delo je brazilskog internacionalca Oliveire-Souze za konačnih 1:0.

Istim rezultatom je i Malme na svom terenu savladao letonsku Rigu, a jedini gol je u drugom poluvremen u postigao hrvatski napadač Antonio Čolak.

Najubedljiviji večeras bio je moldavski Šerif koji je kao gost sa 4:0 savladao albansku Teutu i praktično završio najveći deo posla oko plasmana u drugo kolo kvalifikacija.

U poslednjem meču večerašnjeg programa, velški Konas Ki i jermenski Alaškert su igrali nerešeno, 2:2. Revanš je za nedelju dana u Jermeniji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke