LŠ (kval) - Đuričić i Mladenović ostali bez LŠ, Galata posle tri godine u eliti, sa njima Jang Bojs i Braga

Autor: Sportske Net
utorak 29.08.2023.
23:07
Izvor: Sportske.net

Prolazak Brage, Galatasaraja i Jang Bojsa u Ligu šampiona

EPA-EFE/FERNANDO VELUDO
EPA-EFE/FERNANDO VELUDO

Povezane vesti

Fudbaleri Brage pobedili su Panatinaikos 1:0 u revanšu ple-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona, što je rezultat koji portugalski tim vodi u grupnu fazu ovog takmičenja. U prvom meču plej-ofa za elitu Braga je slavila 3:2.

Gotovo da nije bilo uzbuđenja na ovom meču, vodila se gotovo izjednačena bitka na terenu u Grčkoj, ali nije bilo konkretnih poteza nijednog tima sve do 83. minuta, kada je gol za goste postigao Bruma.

Srpski reprezentativac Filip Đuričić u igru je ušao u 74. minutu meča, dok je imenjak Mladenović utakmicu proveo na klupi. 

Jang Bojs je ubedljivo sa 3:0 savladao Makabi Haifu kod kuće, dok je u prethodnom meču bilo 0:0, što znači da su Švajcarci obezbedili prolaz u Ligu šampiona. 

Poveli su golom Iten u 23. minutu meča, a samo nekoliko minuta posle toga usledio je autogol Seka kojim je duplirana prednost za 2:0 na poluvremenu. 

U nastavku tačku na meč stavio je Filip Ugrinić u 46. minutu.

Galatasaraj je pobedio Molde 2:1 u Istanbulu, pa je turski tim taj koji prolazi dalje i igraće Ligu šampiona posle tri godine. U prvom meču bilo je 3:2. 

Ikardi je sa linije penala u 7. minutu doneo prednost domaćima, što je bio rezultat koji je bio aktuelan na poluvremenu. 

Moldeu je izjednačenje doneo Heštad u 66. minutu na asistenciju Brejvika.

Tačku na ovaj meč stavio je Anhelinjo u trećem minutu nadoknade za konačnih 2:1 i prolazak svog tima. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke