LŠ, kval. - Fradi torpedovao "srpski" Tobol, umalo čudo na Farskim ostrvima!

Autor: Nemanja Janošev
sreda 13.07.2022.
23:25
Izvor: Sportske.net

Zanimljivo veče u revanš utakmicama 1. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

fradi.hu
fradi.hu

Povezane vesti

Fudbaleri Ferencvaroša su se na dominantan način plasirali u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ekipa bivšeg selektora Rusije Stanislava Čerčesova na fantastičan način odgovorila je na "mršavih" 0:0 iz prvog duela sa kazahstanskim Tobolom i u revanšu pred svojim navijačima podila sa 5:1.

"Fradi" je posle svega 21 minut igre vodio sa 3:0 golovima Adame Traorea (dva) i Aise Lajdunija, kojem je Traore asistirao. Bivši reprezentativac naše zemlje Zoran Tošić asistirao je Sergeevu za 3:1 već u 23. minutu i to je bilo sve od Tobola. Još dva gola, Ferencvaroš postigao je u drugom delu, a oba je postigao Akpaj Basi.

Tobol je tim koji sa klupe predvodi srpski trener, nekadašnji strateg Novog Pazara, Rada, niškog Radničkog, i još mnogo domaćih timova - Milan Milanović. U ekipi su Zoran Tošić, Miljan Vukadinović i Dušan Jovančić.

Iako su bili veliki favoriti i pre dvomeča, fudbaleri i navijači Bodo/Glimta strepeli su do poslednjeg trenutka revanš sa Klaksvikom sa Farskih ostrva. Prvi duel, Norvežani su okončali sa 3:0 u svoju korist, a na gostovanju - bilo je drame. Klaksvik je vodio sa 2:0 posle 20 minuta golovima Mikelsena i Andersena, najbolji strelac Bodoa Bonifejs je umanjio, a Andresen je u 85. minutu užario tih 800 duša na stadionu "Indžektor arena". Ipak, čuda nije bilo...

Maribor je pobedio Šahtjor iz Soligorska sa 0:2 i plasirao se dalje, Slovan iz Bratislave je posle produžetaka bio bolji od Dinamo Batumija, a šok je doživeo rumunski Kluž kojeg je posle penala eliminisao jermenski Pjunik. Severnoirski Linfild je u još jednom produžetku izbacio velški TNS pobedom od 2:0, odnosno 2:1 u ukupnom skoru.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke