LŠ (kval.) - Goleada na ''Maksimiru'', Dinamo slavio, Ludogorec meč završio sa osmoricom! Plej-of obezbedili i Benfika i Karabag

Autor: Nemanja Veljković
utorak 09.08.2022.
22:17
Izvor: Sportske.net

Mreže su se tresle na svim frontovima.

EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Povezane vesti

Fudbaleri Benfike obezbedili su plasman u plej-of Lige šampiona nakon rutinske pobede u gostima nad danskim Mitjilandom i u revanš meču, bilo je 3:1.

''Orlovi'' su imali ubedljivu prednost od 4:1 iz prve utakmice koja je odigrana u Portugalu.

Mrežu domaćih načeo je Enco Fernandez golom u 23. minutu. Sve dileme oko pobednika otklonio je Enrike Arauho golom u 56. minutu za 2:0. 

Mitjiland smanjuje preko Sista u 63. minutu, a konačan rezultat postavio je Gonzavleš dva minuta pre kraja utakmice.

Na ''Maksimiru'' u Zagrebu viđen je jedan od najuzbudljivijih mečeva, a domaći Dinamo slavio je posle pobede nad Ludogorecom rezultatom 4:2.

U prvom meču hrvatski tim ostvario je pobedu od 2:1.

Drmić je doveo domaći tim u vođstvo u 12. minutu. Posao Dinamu olakšao je igrač Ludogoreca Jankov, koji je posle 17 minuta završio meč zbog drugog žutog kartona. 

Do kraja poluvremena Mislav Orsić postiže dva pogotka, jedan sa bele tačke, za prednost Dinama od 3:0. 

Međutim, u četvrtom minutu nadoknade Kiril Despodov postiže gol i smanjuje prednost na 3:1. Isti igrač bio je strelac i u 49. minutu nakon dobro izvedenog penala.

U nastavku utakmice igrači Ludogoreca uspeli su da zarade još dva isključenja, što je Dinamo iskoristio i preko Petkovića u 88. postavio konačan rezultat 4:2.

Novi član plej-ofa je i Karabag koji je dvomeču bio bolji od Ferencvaroša.

U drugom meču tim iz Azerbejdžana slavio je u gostima sa 3:1, golovima Zubira i Vađija (2x). Počasni gol za Ferencvaroš postigao je Traore.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke