LŠ (kval) - Istorijska bruka Ferencvaroša, "ribari" se igrali u Budimpešti!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 19.07.2023.
20:15
Izvor: Sportske.net

Astana i Karabag nisu dopustili iznenađenje.

Povezane vesti

Šampion Farskih Ostrva Klasvik načinio je jedno od najvećih čuda u istoriji prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona i iz takmičenja eliminisao prvaka Mađaske i standardnog učesnika evropskih takmičenja Ferencvaroš.

Klasvik je u Budimpeštu došao posle remija bez golova i slavio u glavnom gradu Mađarske sa ubedljivih 3:0 i prošao dalje.

Poluvreme iz snova odigrao je Klasvik u Budimpešti i postigao sva tri gola u uvodnih 45 minuta. Gosti su poveli već u osmom minutu kada je Arni Frederiksberg pogodio iz penala.

Isti igrač udvostručio je prednost gostiju u 32. minutu nakon asistencije bivšeg fudbalera Čukaričkog i Voždovca, srpskog internacionalca Denija Pavlovića, da bi veče za pamćenje Klasvika zaokružio Luk Kasi golom sa velike udaljenosti u nadoknadi prvog dela.

Bio je i gruzijski prvak Dinamo iz Batumija na pragu iznenađenja, vodili su domaći protiv Astane u revanšu kod kuće sa 1:0 posle prvog poluvremena golom Usmana Kamare iz 22. minuta i imali istu prednost u ukupno zbiru, ali je Astana preokrenula u nastavku i izborila plasman u drugo kolo kvalifikacija.

Prvo je Abzal Bejsebekov u 50. minutu izjedančio na 1:1, da bi samo minut kasnije napadač iz Gambije Dembo Darboe pogodio za preokret i prolaz Bate Borisova.

Neuporedivo lakši posao imao je šampion Azerbejdžana koji je sa ubedljivih 4:0 savladao prvaka Gibraltara Linkoln i sa ukupnih 6:1 prošao dalje.

Postigao je Karabag po dva gola u oba poluvremena. Abdela Zubir je doveo domaće u vođstvo posle samo sedam minuta, a prednost je duplirao Bahlul Mustafazada u prvom minutu sudijske nadoknade.

Posle samo četiri minuta igre u drugom delu Karabag je vodio sa 3:0, a novi gol za domaćina delo je napadača Redona Džidže. Konačan rezultat postavio je nekadašnji fudbaler Partizana Marko Jankoviću 62. minutu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke