LŠ (kval.) - Karničnik opet pogodio, prošli i predstavnici Andore i Gibraltara, ali ne i crnogorski šampion

Autor: Darko Mitrović
utorak 16.07.2024.
23:00
Izvor: Sportske.net

Slovenci potvrdili plasman, Dečić se oprostio remijem.

EPA-EFE/RONALD WITTEK
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Povezane vesti

Večeras je odigrano osam revanš utakmica prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, pa smo dobili osam putnika u narednu rundu takmičenja.

Slovenački šampion, ekipa Celja je bila među najubedljivijim, s obzirom da je još u prvom meču  obavila najveći deo posla pobedom od 5:0. Večeras je u revanšu na svom terenu Celje slavilo sa 2:1 posle preokreta, a gol za novu pobedu postigao je nama dobro poznati slovenački reprezentativac Žan Karničnik koji je bio strelac i protiv reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu.

Za razliku od Slovenaca, crnogorski šampion Dečić je eliminisan već u prvom kolu kvalifikacija. On je u prvom meču poražen od velškog TNS-a sa 3:0, a večeras je u Podgorici remizirao rezultatom 1:1. Jedini gol za Dečić postigao je bivši fudbaler Čukaričkog i Vojvodine Asmir Kajević u 72. minutu utakmice.

Rumunski FCSB (nekadašnja Steaua) je ukupnim rezultatom 11:1 eliminisao predstavnika San  Marina, ekipu Virtusa. Prvi meč u gostima FCSB je dobio sa 7:1, a večeras na svom terenu je slavio sa 4:0.

U ostalim mečevima plasman u drugo kolo kvalifikacija ostvarili su i Santa Koloma iz Andore, Linkoln sa Gibraltara, Dinamo Minsk iz Belorusije, Panevežis iz Litvanije i Šamrok iz Republike Irske.

Linkoln je posle penal-serije bio bolji od Hamruna sa Malte, a Šamrok je imao dosta sreće u večerašnjem revanšu, jer je posle 0:0 u prvom  meču, večeras slavio sa 2:1 nad islandskim Vikingurom. Gosti iz Rejkjavika su u osmom minutu ndoknade vremena imali priliku da iz jedanaesterca izbore produžetke, ali Hansen nije bio precizan sa bele tačke, pa Šamrok ide dalje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke