LŠ (kval.) - Ludogorec se približio Zagrebu, PAOK neporažen u Švedskoj, lepa prednost Mitjilanda

Autor: Darko Mitrović
utorak 06.08.2024.
21:15
Izvor: Sportske.net

Završene su prve tri utakmice večerašnjeg programa u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

EPA-EFE/ANDERS BJURO
EPA-EFE/ANDERS BJURO

Povezane vesti

U pitanju su prve utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a program je otvorio duel Karabaga i Ludogoreca u Bakuu. Bugarski šampion je kao gost slavio sa 2:1 i tako se približio plej-ofu, gde boljeg iz ovog dvomeča čeka zagrebački Dinamo.

Ludogorec je poveo u 56. minutu golom Almeide, devet minuta kasnije izjednačio je Žuninjo, a trijumf gostima doneo je Kajo Vidal, pogotkom u 87. minutu meča.

Zanimljivo je da je samo dva minuta kasnije Vidal isključen zbog dva žuta kartona, pa neće moći da nastupi u revanšu.

U Švedskoj je Malme dočekao ekipu solunskog PAOK-a, a njihov duel je završen bez pobednika, bilo je 2:2.

Dva puta su domaći vodili golovima Jansona u 28. i Nanasija u 67. minutu, a PAOK je do izjednačenja dolazio pogocima Tajsona u 42. i Babe Rahmana u 75. minutu. Naš reprezentativac andrija Živković je bio u startnoj postavi PAOK-a, zamenio ga je Despodov koji je samo dva minuta po ulasku u igru asistirao kod drugog gola solunskih crno-belih. Sparta ili FCSB biće u plej-ofu rival pobedniku ovog dvomeča.

Najubedljiviji u ove tri utakmice bio je danski Mitjiland koji je večeras na svom terenu savladao ekipu mađarskog Ferencvaroša sa 2:0.

Mitjiland je poveo u 17. minutu, kada je Bukša svojim golom ''načeo'' goste. Mogli su domaći u 45. minutu da dupliraju prednost, ali Šimšir je sa bele tačke bio neprecizan.

U nastavku meča, Frankulinjo je u 69. minutu postigao drugi gol za Mitjiland i postavio konačnih 2:0. Bolji iz ovog duela igraće u plej-ofu protiv Slovana ili APOEL-a.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke