LŠ (kval) - Makabi je Borjanova "noćna mora"!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 15.08.2023.
21:01
Izvor: Sportske.net

Maestralni Kovačević odveo Rakov u plej-of

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Drugu godinu zaredom nepremostiva prepreka za Milana Borjana zove se Makabi Haifa.

Nakon što je prošlog leta šampion Izraela eliminisao Crvenu zvezdu u kojoj je Borjan bio čuvar mreže isto se desilo i godinu dana kasnije sa slovačkim Slovanom iz Bratislava za koji trenutno brani reprezentativac Kanade.

Makabi je nakon pobedu u prvom meču odigranomu Slovačkoj od 2:1 slavio u revanšu na svom terenu rezultatom 3:1, i sa ukupnih 5:2 plasirao se u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona.

Bivša ekipa aktuelnog trenera Crvene zvezde Baraka Bahara povela je u 29. minutu posle sjajne akcije po desnoj strani koju je golom krunisao napadač iz Haitija Franci Pijero na asistenciju kapitena Šerija.

Do kraja prvog dela, tačnije u poslednjem njegovom minutu, Makabi je poveo sa 2:0. Ponovo je u ulozi asistenta bio sjajni Šeri, a Borjanovu mrežu zatresao je Dia Saba.

Gosti su do kraja meča samo uspeli da smanje preko Hrvata Marka Tolića u 85. minutu, da bi konačnih 3:1 postavio centrafor Makabija Din David u trećem minutu sudijske nadoknade.

U plej-of se plasirao i šampion Poljske Rakov koji je na krilima sjajnog srpskog golmana Vladana Kovačevića u revanšu trećeg kola kvalifikacija savladao Aris iz Limasola na Kipru sa 1:0 i ukupnim rezultatom 3:1 prošao u plej-of.

Briljirao je večeras Kovačević koji je u nekoliko navrata izvrsno intervenisao i sačuvao mreću svog tima. Gol odluke u Limasolu  videli smo u 49. minutu, a postigao ga je hrvatski defanzivac Fran Tudor iz slobodnog udarca.

Utakmice Sparta Prag - Kopenhagen i Molde - KI Klasvik otišle su u produžetke.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke