LŠ (kval) - Makabi "visio", pa razbio Šerif, "čudo" sa Farskih Ostrva izbacilo i Haken!

Autor: Mladen Heleta
sreda 02.08.2023.
22:01
Izvor: Sportske.net

Uzbudljivo veče.

EPA-EFE/ABIR SULTAN
EPA-EFE/ABIR SULTAN

Povezane vesti

Fudbaleri Makabi Haife, Serveta, Klaksvika, Moldea i Kopenhagena novi su učesnici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

U duelu timova koji su u poslednja dva ciklusa sprečavali Crvenu zvezdu da zaigra u elitnom takmičenju, Makabi je u "stazi šampiona" posle produžetaka izbacio moldavski Šerif. Večeras je u Haifi bilo 2:1 posle 90 minuta, pa se sa ukupnih 2:2 otišlo u produžetke. Tamo je Makabi zablistao, dobio meč sa 4:1 i otišao dalje na megdan Slovanu iz Bratislave u trećem kolu.    

Talai je doveo Šerif u vođstvo u 20. minutu, izjednačio je Šeri u 33. Odolevali su gosti sve do 85. minuta, činilo se da će trijumfalno napustiti Haifu, ali tako nije mislio Žaber, koji je u 85. minutu pogodio za 2:1 i produžetke.

U dodatnih 30 minuta dominacija Makabija, golovi Davida u 105. i Šuranova u 107. minutu, za prolaz u narednu rundu.

Švajcarski Servet je na herojski način eliminisao belgijski Genk u "stazi pratilaca". Gosti su od trećeg minuta igrali sa desetoricom zbog crvenog kartona Krivelija, ali su uspeli da odigraju 2:2, što je bilo dovoljno za produžetke, jer je prvi meč završen rezultatom 1:1. Odoleo je Servet i u produžecima, došao do penal-serije, koju je dobio sa 4:1 i zakazao dvomeč sa Glazgov Rendžersom u trećem kolu.

Posle penala je u treće kolo prošao i nestvarni Klaksvik sa Farskih Ostrva, koji je nakon eliminacije Ferencvaroša kreirao još jednu senzaciju i izbacio i švedski Haken u "stazi šampiona". Na Farskim Ostrvima nije bilo golova, a večeras 2:2 nakon 90 i 3:3 nakon 120 minuta fudbala. Farani su slavili na penale sa 5:3, obezbedili grupnu fazu Lige konferencije i zakazali dvomeč sa Moldeom u trećem kolu, koji je večeras na svom terenu pobedio Helsinki sa 2:0 i tako nadoknadio 0:1 iz prvog meča.

Kopenhagen je na svom stadionu deklasirao islandski Breidablik sa 6:3, pa je prošao dalje sa ukupnih 8:3. Naredni rival šampiona Danske je Sparta iz Praga.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke