LŠ, kval. - Moćna Braga ''zgazila i detelinu'', ali uprskala u finišu, Galata efikasna u Norveškoj, ''prazne puške'' u Haifi

Autor: Darko Mitrović
sreda 23.08.2023.
23:03
Izvor: Sportske.net

Portugalci nezadrživo grabe ka grupnoj fazi Lige šampiona.

EPA-EFE/FERNANDO VELUDO
EPA-EFE/FERNANDO VELUDO

Povezane vesti

Večeras su odigrane tri utakmice plej-of-faze kvalifikacija za plasman u Ligu šampiona, a portugalska Braga je na svom ''Munisipalu'' večeras savladala Panatinaikos sa 2:1 i tako nastavila gde je stala u dvomeču sa našim TSC-om.

Prvo poluvreme je nagoveštavalo da bi atinski ''zeleni'' mogli mnogo bolje da prođu u odnosu na TSC, pokušavali su da uspostave inicijativu, da što duže imaju loptu u svom posedu i da težište igre prebace na polovinu Brage, ali to nisu uspeli da materijalizuju, pa se u drugo poluvreme ušlo rezultatom 0:0.

Ali, početak drugog poluvremena pripao je Bragi. Posle samo pet minuta igre u nastavku, domaćin je poveo sa 1:0. Bruma je napravio pometnju na levoj strani, odakle je poslao loptu na ivicu kaznenog prostora ka Abelu Ruizu, a ovaj šalje precizan udarac u donji desni ugao gola golmana Brinjolija - 1:0.

Desetak minuta kasnije Panatinaikos je mogao do izjdnačenja, ali slovenački napadač Šporar se obrukao u situaciji kada je imao stopostotnu priliku za gol. Par minuta kasnije je zamenjen...

Kazna za taj promašaj usledila je u 73. minutu kada su domaći izveli munjevitu akciju. Sve se dogodilo posle brzo izvedenog auta sa leve strane, Rikardo Orta orihvata loptu i šalje u sredinu za Alvara Đaloa koji snažnim udarcem šalje loptu pod prečku - 2:0 za Bragu, a Đalo je samo sedam minuta ranije ušao u igru umesto Picija.

Moglo je da bude i ubedljivije u korist domaćina, s obzirom da su domaći u nadoknadi preko Ronija Lopeza imali veliku priliku, ali je golman Brinjoli uspeo da sačuva svoju mrežu u toj situaciji.

I, umesto 3:0 za Bragu, samo minut kasnije, u petom minutu nadoknade, Panatinaikos stiže do veoma vrednog pogotka. Mansini je na asistenciju Joanidisa realizovao brzu akciju Atinjana i postavio konačnih 2:1, pa nema sumnje da će PAO uz ogromnu podršku sa tribina imati čemu da se nada u revanšu.

Dodajno još da je naš reprezentativac Filip Đuričić bio starter u ekipi Panatinaikosa, a trener Ivan Jovanović ga je zamenio sredinom drugog poluvremena.

Za to vreme, zanimljiv i sadržajan meč odigran je u Norveškoj, gde je Molde na svom terenu dočekao ekipu Galatasaraja, a gosti iz Istanbula su slavili sa 3:2.

Molde je poveo već u osmom minutu golom Elingsena, ali nije zadugo uspeo da zadrži minimalno vođstvo. U 25. minutu je izjednačio Oliveira iz slobodnog udarca, pošto je lopta pogodila nekoga u živom zidu i prevarila golmana, a četiri minuta kasnije, Ikardi je lepim volej-udarcem na asistenciju Akguna doneo preokret ''Galati'' - 1:2.

Tim rezultatom se ušlo u drugo poluvreme, a posle desetak minuta igre u drugom, Haugen je doneo Moldeu izjednačenje na 2:2.

Izgledalo je da će to biti i konačan ishod ovog meča, ali tako nisu mislili Ikardi i Midtsjo. Ikardi je ovoga puta bio u ulozi asistenta, a Midtsjo egzekutor za pobedu Galatasaraja - 3:2!

Najneizvesniji, ali i najneefikasniji meč odigran je u Haifi, gde je domaći Makabi igrao bez golova, 0:0 protiv švajcarskog Jang bojsa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke