LŠ (kval) - Murinjo strepeo i prošao Lugano na krilima Džeke i Tadića, Partizan ima šta da brine!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 30.07.2024.
20:59
Izvor: Sportske.net

Tokom današnjeg dana do sada su odigrane četiri revanša drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

EPA-EFE/ERDEM SAHIN
EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Povezane vesti

Fudbaleri Fenerbahčea plasirali su se večeras u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona pošto su eliminisali ekipu Lugana ukupnim rezultatom 6:4.

Posle trijumfa turske ekipe u Švajcarskoj od 4:3, u Istanbulu je bilo 2:1, a nije mnogo nedostajalo da Lugano iznenadi ekipu Žozea Murinja i zakaže, po svemu sudeći, okršaj sa Dinamom iz Kijeva.

Ovako, Lugano će verovatno morati na Partizan u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a da "crno-beli" imaju zbog čega da brinu pokazuje i činjenica da su Švajcarci večeras poveli u Istanbulu prelepim pogotkom Mohameda Belhađa u sedmom minutu.

Dušan Tadić i drugovi strepeli su sve do 59. minuta kada je stvari ponovo spasio Edin Džeko, 38-godišnji napadač je iskoristio dobar centaršut Jandasa i glavom savladao nemoćnog Saipija.

Konačan rezultat i totalni preokret doneo je Sebastijan Šimanski u trećem minutu nadoknade posle asistencije glavom Dušana Tadića.

Sparta iz Praga je još jednom pobedom protiv Šamrok Roversa potvrdila plasman u narednu rundu kvalifikacija.

Reprezentativac Srbije Veljko Birmančević nije ulazio u igru zbog odluke trenera da ga odmori, a to nije smetalo Sparti da trijumfuje sa 4:2.

Vodio je klub iz Praga u dva navrata golovima Olatunđija i Rosa, ali je iskusni Aron Grin golovima održavao nadu Šamroka da ipak može da iznenađenja.

Ono se nije dogodilo jer su Sorensen i Tuci overili plasman Čeha u treće kolo kvalifikacija gde ih čeka pobednik dvomeča između Makabija iz Tel Aviva i Steaue (prvi meč 1:1).

Dalje ide i APOEL sa Kipra koji je današnjim remijem protiv Petrokuba u Moldaviji 1:1 obezbedio plasman u treće kolo kvalifikacija.

Šampion Moldavije držao se hrabro, pokazuje to i činjenica da je poveo u 60. minutu golom Platice, ali je pet minuta kasnije Markinjos izjednačio rezultat, pa je APOEL prošao dalje zbog minimalnom trijumfa na Kipru.

Ranije danas, Karabag je bio veoma ubedljiv protiv Linkoln Red Impsa iz Gibraltara rezultatom 5:0 na domaćem terenu.

Posle 2:0 u gostima, šampion Azerbejdžana slavio je i u revanšu gde je posebno zablistao Žuninjo sa tri gola, dok su se među strelce upisali i Jasin Benzija i Leandro Andrade.

Bivši fudbaler Partizana Marko Janković upisao je asistenciju za prvi gol Karabaga koji će se u trećem kolu kvalifikacija sastati sa boljim iz dvomeča Ludogorec - Dinamo Minsk (u prvom meču bilo je 2:0 za Ludogorec).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke