LŠ (kval) - VAR drama na "Velodromu", Mladenović odveo Panatu u plej-of!

Autor: Nemanja Janošev
utorak 15.08.2023.
23:59
Izvor: Sportske.net

Marsej eliminisan iako su do 98. minuta imali prednost!

EPA-EFE/Guillaume Horcajuelo
EPA-EFE/Guillaume Horcajuelo

Povezane vesti

Fudbaleri Panatinaikosa plasirali su se u plej-of Lige šampiona pošto su nakon penal-serije u revanš utakmici eliminisali Olimik Marsej na "Velodromu" i ukupnim skorom 3:2 odu dalje.

Dosta je nepoznato hoće li Marsej biti kvalitetan kao što je to bilo pod vođstvom Igora Tudora prošle sezone. Dosta igrača je došlo, dosta je i otišlo, ali se i trenerska filozofija promenila otkako je došla u ruke Marselina.

No, ovog utorka su pred svojim navijačima morali da pruže daleko bolju partiju nego pre šest dana u Atini i to su definitivno uspeli, posebno u prvom poluvremenu. Glavnu ulogu u pohodu Olimpika ka preokretu imao je Pjer-Emerik Obamejang koji je pokazao svoje iskustvo iskoristivši svaki centimetar prostora koji mu se ukazao u dva navrata. Na asistencije Ismaile Sara i Džonatana Klosa, Gabonac perfektno reaguje i vara Brinjolija.  Golman Panatinaikosa se, inače, suočio sa čak 14 udaraca tokom prvog poluvremena.

*

*

U drugom nije bio takav slučaj, ali je bitka bila intenzivna. Marsej je stigao do trećeg pogotka posle sjajne asistencije spoljnom Obamejanga za Endiaja, ali je on poništen zbog malog ofsajda. Panatinaikos je imao dve odlične situacije preko Palasiosa i Mansinija, ali nisu pogađali.

I kada se činilo da je sve okončano i da Marsej ide na Bragu, usledio je korner za ekipu Ivana Jovanovića, nakon čega je domaćin krenuo u kontru, a Vitinja na polovini rivala bio fauliran. No, taj prekid bio je iskorišćen da engleski arbitri pogledaju VAR snimak situacije posle kornera. Ispostavilo se da je Mateo Genduzi igrao rukom i dosuđen je penal u šestom minutu nadoknade. Njega je u gol samouvereno pretvorio Joanidis i igrali su se produžeci.

Mnogo drame videli smo i nadalje. Marsej je imao nekoliko dobrih šansi, a u 109. minutu ponovo VAR situacija koja je izludela navijače domaćih. Poništen je gol Vitinje za 3:2 zbog milimetarskog ofsajda Sara ka kome je išla lopta, ali je on nije dotakao...

Usledili su penali, a Marselino je rešio da njih brani Blanko pre Paua Lopeza koji je bio na golu čitav meč.

1. serija: Joanidis precizan, Genduzi promašuje 1:0
2. serija: Bernard pogađa, Veretu pogađa 2:1
3. serija: Keinhejsler pogađa, Sar pogađa 3:2
4. serija: Palasios pogađa, Vitinja pogađa 4:3
5. serija: Mladenović pogađa - Panatianikos ide dalje! 5:3

Tako će Panatinaikos u plej-ofu za Ligu šampiona ići na Bragu koja je izbacila srpskog vicešampiona TSC.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke