LŠ (kval) - Prošli "dželati" srpskih "večitih" rivala!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 18.07.2023.
21:50
Izvor: Sportske.net

Srbin rastužio Makedonce.

EPA-EFE/PANAGIOTIS MOSCHANDREOU
EPA-EFE/PANAGIOTIS MOSCHANDREOU

Povezane vesti

Fudbaleri Makabija iz Haife i Šerifa iz Tiraspolja, koji su prošle sezone izbacili Crvenu zvezdu i Partizan iz evropskih takmičenja, plasirali su se u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Makabi je posle 4:0 iz prvom meča, u revanšu kod kuće savladao prvaka Malte Hamrun sa 2:1, te sa ukupnih 6:1 izborio plasman u narednu rundu.

Iznenađujuće je poveo Hamrun golom Džozefa Mbonga u 32. minutu. Ipak, u drugom delu usledio je preokret prošlogodišnjeg učesnika grupne faze elitnog takmičenja. Prvo je napadač Erik Šuranov iskoristio asistenciju Hazize i izjednačio u 69. minutu, da bi trijumf domaćinu doneo sjajni centarfor sa Haitija Frandzi Pijero, koga je fantastični Haziza"spojio" sa golom.

Mnogo zanimljivije bilo je u Tiraspolju gde je domaći Šerif tek u produžecima nadoknadio poraz od 1:0 iz prvom meča protiv rumunskog šampiona Farula i slavio sa ubedljivih 3:0.

Šerif je izborio dodatnih 30 minuta golom Amina Talala u nadoknadi prvog dela. U prvom produžetku domaćin je postigao još dva pogotka i izborio plasman dalje. Prvo je Žerom Ngom Mbekali pogodio u 99. minutu, da bi konačan rezultat postavio Nigerijac Piter Ademo golom na isteku prvih 15 minuta.

Šampion Severne Makedonije Struga izgubila je na svom terenu od Žalgirisa sa 2:1 i posle 0:0 u Litvaniji ispala iz kvalifikacija.

Sve je delovalo sjajno za Strugu u 76. minutu kada je Besart Ibrahimi pogodio sa penala, ali su domaćini sve prokockali u završnici. Jurij Kendiš je posle samo dva minuta izjednačio, da bi srpski fudbaler Sava Radić autogolom šest minuta pre kraja meča izbacio Strugu iz kvalifikacija.

Najlakše je večeras bilo poljskom šampionu Rakovu koji je sa ubedljivih 3:0 savladao Floru u Talinu, i tako potvrdio trijumf iz prve utakmice u Poljskoj od 1:0.

Dva gola za goste postigao je napadač Rakova Lukaš Žvalovski, da bi Janis Papnikolau postavio konačan rezultat.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke