LŠ (kval.) - Rendžers u Lublinu mnogo tvrđi orah od Partizana, Birmančević asistirao za remi u Pragu

Autor: Darko Mitrović
utorak 06.08.2024.
21:57
Izvor: Sportske.net

Dinamo Kijev nije nastavio sa pobedama, iako je bio nadomak novog trijumfa.

EPA-EFE/WOJTEK JARGILO
EPA-EFE/WOJTEK JARGILO

Povezane vesti

U prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, kijevski Dinamo je večeras kao domaćin u poljskom Lublinu dočekao ekipu škotskog Glazgov Rendžersa.

Ukrajinski predstavnik je dugo imao gol prednosti, ali je Rendžers u nadoknadi vremena stigao do izjednačenja i konačnih 1:1.

Podsetimo, Dinamo je u prethodnoj rundi eliminisao naš Partizan uukupnim rezultatom 9:2 u dve utakmice, ali je očigledno Rendžers znatno teži rival za Kijevljane.

Vodeći gol za domaće u večerašnjem meču postigao je Jarmolenko u 38. minutu na asistenciju Vanata i izgledalo je da će Dinamo na revanš odneti minimalnu prednost. Ali, u poslednjim trenucima nadoknade vremena, Siril Desers pogađa za izjednačenje, pa nas očekuje potpuno neizvesna borba u revanšu u Glazgovu.

Pobednik ovog dvomeča će se u plej-ofu sastati sa boljim iz duela Salcburga i Tventea.

Za to vreme u Pragu, domaća Sparta i rumunski FCSB su takođe odigrali bez pobednika, završeno je rezultatom 1:1.

Dava je u 61. minutu doveo goste u vođstvo, a konačan rezultat postavio je Olatunđi, na asistenciju našeg Veljka Birmančevića iz kornera u 78. minutu meča.

U samom finišu umalo da dođe do preokreta. Karinen je zatresao mrežu rumunskog tima, ali je posle VAR provere taj gol poništen zbog prekršaja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke