LŠ (kval.) - "Strašni" Makabi spreman za Beograd, zvezdaš "pocrveneo"!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 03.08.2022.
20:57
Izvor: Sportske.net

Izrealci još jednom pokazali snagu i poslali poruku narednom rivalu.

EPA-EFE/Clive Rose / POOL
EPA-EFE/Clive Rose / POOL

Povezane vesti

Fudbaleri prvaka Izreala Makabija iz Haife savladali su kiparski Apolon sa 4:0 u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona i tako došli na korak od dvomeča sa Crvenom zvezdom, naravno ukoliko crveno-beli budu bolji u dvomeču od jermenskog Pjunika.

Od samog starta meča gledali smo "viktorije" na na golu Apolona. Domaći su konstantno pritiskali rivala i stvarali prilike.

Prvu veliku šansu na meču imao je ofanzivac Makabija Haziza u 32. minutu, ali je golman Apolona naš Aleksandar Jovanović krajnjim naporom odbranio njegov pokušaj glavom. Samo dva minuta kasnije dobru priliku imao je i veznjak Šeri, rezultat se nije promenio.

Ono što nisu uspeli Haziz i Šeri jeste "nesrećni" defanzivac Apolona Matiju Pejbernes, koji je poslao loptu u svoju mrežu nakon centaršuta agilnog Haziza.

Nastavili su igrači Makabija sa naletima i u drugom poluvremenu nošeni velikom podrškom sa tribina i to im se isplatilo.

Igrao se 54. minut kada je večeras najbolji igrač Makabija veznjak Ali Mohamed iskoristio lošu intervenciju štopera gostiju Valentana Roberža i pogodio mrežu Apolona.

Šest minuta kasnije stvari su bile još gore po Kiprane, drugi žuti karton dobio je bivši igrač Crvene zvezde Vukašin Jovanović posle nesmotrenog starta na sredini terena.

Ekspresno su domaći iskoristili prednost igrača više, ponovo je sam u šesnaestercu ostao momak iz Nigera Ali Mohamed i postigao svoj drugi pogodak na meču.

Igrao je sjajno Dolev Haziz večeras, to mu se na kraju vratilo golom u 79. minutu za konačnih 4:0.

Revanš je na programu za šest dana na Kipru, ali je pitanje učesnika plej-ofa skoro pa rešeno.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke