LŠ, kval. - Uzalud Radinov gol, Voja Stanković i Mbođ idu dalje, prošla i Legija

Autor: Darko Mitrović
sreda 14.07.2021.
21:57
Izvor: Sportske.net

Večerašnji program počeo je pobedom Kairata, evo kako se završio.

Sportske.net/Aleksandar Obrenović
Sportske.net/Aleksandar Obrenović

Povezane vesti

Plasman kazahstanskog Kairata u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona izazvao je najveću pažnju i u Srbiji, jer će ovaj tim biti prepreka Crvenoj zvezdi u drugom kolu.

Posle pobede Kairata nad Makabijem iz Haife od 2:0, odigrana su još tri revanš meča prvog kola u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Jermenski Alaškert je na svom terenu posle produžetaka uspeo da eliminiše velški Konas Ki. Prvi meč je završen rezultatom 2:2, a večeras je Alaškert, posle 0:0 u regularnom toku, došao do pobede u 113. minutu pogotkom Bezekurta. Alaškert će se u drugom kolu kvalifikacija sastati sa Šerifom iz Tiraspolja.

Zanimljivu borbu vodili su i Nefči iz Bakua i Dinamo iz Tbilisija. Nefči je prvi meč kao gost dobio sa 2:1, a večeras je bivši fudbaler Partizana Milan Radin početkom drugog poluvremena anulirao tu prednost i vratio Dinamo u igru. Međutim, vrlo brzo je usledio preokret Nefčija, golovima Mahmudova u 58. iz penala i Alasgarova deset minuta kasnije, za još jedan trijumf od 2:1.

Doprinos ovog trijumfu Nefčija dali su i nekadašnji defanzivci Partizana i Crvene zvezde, Vojislav Stanković i Mamadu Mbođ, koji su bili starteri u pobedničkoj ekipi. Oni će u drugom kolu na megdan Olimpijakosu, a prvi meč se igra u Pireju.

Četvrti večerašnji putnik u drugo kolo kvalifikacija je i poljska Legija, koja je na svom terenu savlalada norveški Bodo Glimt sa 2:0 i prošla dalje uz pobedu i u prvom meču od 3:2.

Srpski reprezentativac Filip Mladenović je odigrao svih 90 minuta u pobedničkoj ekipi, a pobedu Legiji svojim golovima doneli su Likvinas u 41. i Pekart u nadoknadi vremena. Legija će u drugom kolu igrati protiv estonske Flore iz Talina.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke