LŠ (kval.) - Zvezdi bliža Norveška od Poljske, Raća Petrović tragičar APOEL-a

Autor: Darko Mitrović
sreda 07.08.2024.
22:39
Izvor: Sportske.net

Bode slavio u Poljskoj i znatno uvećao šanse za susret sa Zvezdom.

EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN
EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Povezane vesti

Večerašnji duel poljske Jagjelonije i norveškog Bode Glimta privukao je veliku pažnju i navijača Crvene zvezde koji žele da vide koji bi od dva potencijalna rivala mogao da bude na putu srpskom šampionu ka plasmanu u Ligu šampiona.

Bode je od večeras znatno bliži plasmanu u plej-of kvalifikacija i susretu sa crveno-belima, jer je kao gost slavio sa 1:0, a taj trijumf je mogao da bude i ubedljiviji. Norvežani su imali 63% poseda lopte, uputili 13 šuteva ka golu, naspram sedam domaćih i zasluženo su trijumfovali.

Bode je poveo u 58. minutu meča. Najpre su gosti osvojili loptu na svojoj polovini, a onda kreirali brz napad po levoj strani, Hauge je ušao u kazneni prostor, želeo je da uposli saigrača na ivici peterca, ali je to dodavanje presekao španski defanzivac Adrijan Deguez Grande i - poslao loptu u sopstvenu mrežu, 0:1.

Mogli su Norvežani i ranije do vođstva, pre svega u 26. minutu kada je Patrik Berg pokušao, ali je lopta završila iznad prečke.

U drugom poluvremenu je devet minuta posle vodećeg gola Sondre Fet bio u prilici posle kornera, ali nije uspeo da duplira prednost Bodea. Ubrzo su gosti i preko Breda Moea našli put do mreže, ali je taj gol posle intervencije iz VAR sobe poništen zbog prekršaja.

U nadoknadi vremena je Hauge izveo sličnu akciju kao kod jedinog gola, ali ovoga puta je njegov pokušaj sa leve strane izblokiran u kaznenom prostoru domaćih.

Revanš je u utorak u Norveškoj, gde će Bode biti domaćin i tada ćemo dobiti definitivan odgovor o imenu Zvezdinog rivala.


Za to vreme, Slovan iz Bratislave je na svom terenu savladao kiparski APOEL sa 2:0 i stekao solidnu prednost pred revanš.

Nekadašnji vezista Partizana Radosav Petrović je u 74. minutu postigao autogol kojim je Slovan stigao do vođstva, a konačnih 2:0 postavio je Mak u nadoknadi vremena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke