LŠ kvalifikacije - CSKA Moskva i Slavija Prag u četvrtom kolu

Autor: Boban Filipović
sreda 02.08.2017.
21:04
Izvor: Sportske.net

Posle prvaka Azebejdžana, Karabaga, u plej-of su se plasirali češki šampion i vicešampion Rusije.

Beta/AP Photo/Ivan Sekretarev
Beta/AP Photo/Ivan Sekretarev

Povezane vesti

Posle pobede od 2:0 u Atini na AEK-om pre osam dana, 'Armejci' su rutinski završili posao u Moksvi.

Upisali su 'minimalac' (1:0) pred svojom publikom, pa sa duplom pobedom idu dalje. Jedini gol na utakmici postigao je Naćo u 74 minutu, nepuna dva minuta pošto je ušao u igru umesto Berezuckog.

Pomenimo da je za goste iz glavnog grada Grčke ceo meč odigrao srpski internacionalac Uroš Ćosić, koji je činio bedem ispred gola zajedno sa još jednim bivšim fudbalerom Crvene zvezde Ognjenom Vranješom, i iskusnim Ukrajincem Čingrinskim.

Kuriozitet sa ovog meča je što golman CSKA Igor Akinfejev ponovo nije primio gol, što se može svrstati u pravo čudo. Sačuvao je mrežu na dve vezane utakmice u takmičenjima pod okriljem UEFA , kažemo čudo, jer mu to nije pošlo za rukom na evrosceni "otkad sebe".

U isto vreme, u susednoj Belorusiji, bilo je mnogo neizvesnije. BATE Borisov na svom bunjištu nije uspeo da anulira 'minimalac' Slavije iz Praga.

Prvak Belorisije je pobedio u revavnšu sa 2:1, pa šampion Češeke ide dalje zahvaljujući golu u gostima.

BATE je dobro otvorio utakmicu, poveo već u petom minutu preko Signeviča, ali minut pred odlazak na odmor, strelac jedinog gola na utakmici u Pragu, Milan Škoda, ponovo biva koban po Beloruse i poravnava na 1:1, što je bio rezultat posle prvih 45 minuta igre. Staševič je doneo domaćinu novo vođstvo samo što se krenulo sa centra u nastavku, ali se rezultat do kraja više nije menjao.

Sprski internacionalac Nemanja Milunović i bivši fubaler Vojvodine Mirko Ivanić su odigrali ceo meč za ekipu koja je zabeležila 'pirovu pobedu'.

CSKA Moskva  - AEK 1:0 (prvi meč 2:0)
BATE Borisov - Slavija Prag 2:1 (0:1)


 



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ZVEZDA PRVAK PONOVO
Thursday, 03.08.2017
00:14

E da Zvezda igra kvalifikacije za LS,bilo bi svasta moguce kad Slavija stigla do 4.kola a Sparta ce ove godine biti jac a mi cemo ih uz dobru igru izbaciti,ali Grof ne moze Vozdovac da dobije