LŠ kvalifikacije - "Modri" jednom nogom u narednoj rundi

Autor: Boban Filipović
utorak 26.07.2016.
22:56
Izvor: Sportske.net

Večeras je odigrano devet mečeva trećeg kola kvalifikacija za najelitnije evropsko takmičenje, a rezultati sa većine njih ukazuju da je sve otvoreno u revanšima.

vecernji.hr
vecernji.hr

Povezane vesti

Crvena zvezda je ostvarila veoma dobar rezultat u Razgradu protiv Ludogoreca, utakmica koju su obeležili preokreti završena je remijem - 2:2.

Dva postignuta gola u gostima i grotlo krcate 'Marakane' su veoma jaki argumenti za optimizam kod pristalica crveno-belih pred revanš.

U identičnoj situaciji kao šampion Srbije je i vicešampion Belgije, Anderleht. Briselski 'kraljevski klub' je odigrao 2:2 protiv Rostova u gostima. Ruski vicešampion je dva puta gubio, ali oba puta uspeo da anulira prednost rivala.

Jedina ekipa koja je slavila kao gost Salcburg. Prvak Austrije je upisao minimalac zahvajujući golu Sorijana za bele tačke u Tirani protiv Partizanija, ekipe koja je u kvalifikacije za Ligu šampiona ušla na "mala vrata" zbog suspenzije prvaka Albanije Skendarbega. Salcburg je došao do prednosti sa igračem manje na terenu, ali su i domaćini meč završili sa desetoricom par minuta pošto su kapitulirali.

Dinamo Zagreb je na 'Maksimiru' stekao lepu zalihu protiv imenjaka iz Tbilisija. Hrvatski šampion je slavio 2:0 golovima El Sudanija i Anta Ćorića u finišu prvog poluvremena.

Rezultatom 2:0 trijumfovao je i Šahtjor protiv Jang Bojsa. Vicešampion Švajcarske je ostao sa igračem manje početkom drugog poluvremena pri minimalnom vođstvu 'Rudara', pocrveneo je bivši kapiten Zvezde Milan Vilotić,a Ukrajinci su brojčano inferiorniji preko rezerviste Seležnjeva upisali trijumf koji im otvara vrata naredne faze.

BATE Borisov je upisao mnimalac pred svojom protiv Irskog Dundalka, a ostale utakmice završene su bez pobednika.

Golova nije bilo jedino u Plzenju, gde je Vikotiji gostovao azerbejdanski Karabag. Valja dodati da je češki šampion poslednjih 15-ak minuta igrao sa igračem manje jer je Baranek morao van igre zbog dva žuta kartona.

Rezultatom 1:1 završeni su dueli u Pragu i Amsterdamu, između Sparte i Steaue, odnosno Ajaksa i PAOK-a.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Anti Beogradjani
Wednesday, 27.07.2016
12:07

Ma dinamo sluzi sreca u zrebu vec ko zna koliko godina u nazadnAli kad naidju na vruc krompir videce...

avatar
ACACHELSEA
Tuesday, 26.07.2016
23:15

Bugari,Plzen i Ajaks su kiksnuli,ostali manje vise ocekivano pobedili ili odigrali nereseno.